Deurknoppen en deurkrukken zijn een vast onderdeel van woon- en bedrijfsruimten. Vaak worden ze op binnendeuren bevestigd en als ze op buitendeuren worden gebruikt, worden ze gebruikt in combinatie met een nachtslot (of een ander veilig sluitmechanisme) dat wordt gebruikt om de veiligheid te versterken. Omdat deurknoppen en deurkrukken zo veel worden gebruikt, hebben veel eigenaren van onroerend goed te maken gehad met een losse deurknop of een losse deurklink op een bepaald punt.

Het omgaan met losse deurkrukken en losse deurknoppen kan in het algemeen een probleem zijn, maar het is een van de vele verantwoordelijkheden die eigenaren van onroerend goed op zich moeten nemen. Soortgelijke verantwoordelijkheden omvatten het leren hoe een vastzittende deurklink te repareren. Dit soort problemen kunnen niet worden genegeerd, omdat ze zullen verergeren, en de meeste problemen met het deurslot en gebroken deursloten zijn veel ernstiger dan je denkt.

Vandaag de dag ligt de nadruk vooral op de problemen die leiden tot losse deurknoppen en losse deurkrukken en hoe deze problemen effectief te corrigeren. Om ons in dit onderwerp te verdiepen moeten we eerst kijken naar de verschillende soorten deurknoppen en deurkrukken die het meest gebruikt worden. Dit zal blijken als we kijken naar de manier waarop deze deurknoppen en deurkrukken kunnen worden bevestigd.

Soorten deurknoppen en deurklinken

De verschillende soorten deurknoppen en deurkrukken worden vaak aangeduid door de positie van hun schroeven. De soorten deurknoppen en deurkrukken zijn de zichtbare montageschroef deurknop/-greep en de verborgen montageschroef deurknop/-greep.

Deurknoppen en handgrepen die met zichtbare schroeven worden uitgevoerd, zijn meestal te vinden als onderdeel van een ouder deurslot. Problemen met dit type losse deurknop of losse deurklink zijn relatief eenvoudig op te lossen omdat je kunt zien hoe alle onderdelen in het deurmechanisme samenwerken.

Verborgen montageschroef deurknoppen en deurkrukken hebben een veel moderner ontwerp en zijn te vinden op nieuwer deurbeslag. Deze deurknoppen en deurkrukken zien af van het gebruik van een zichtbare bevestigingsschroef en kiezen voor een montageplaat die de schroeven die het slot stevig op zijn plaats houden verduistert. Daarom is dit type deurknop en deurklink iets gecompliceerder om te bevestigen dan het hierboven beschreven type.

In algemene zin is het vrij eenvoudig om losse deurknoppen en losse deurkrukken te verhelpen. Als je weet dat je niet over de vaardigheden beschikt om dit aan te pakken dan moet je jezelf niet te veel inspannen.

Als je dit wel doet, kan dit ertoe leiden dat je je slot beschadigt. Neem in plaats daarvan contact op met een lokale slotenmaker die slotenmakerdiensten aanbiedt. Zij kunnen u helpen en u effectief helpen bij het hanteren van uw losse deurknoppen en losse deurkrukken.

Wat veroorzaakt een losse deurknop of losse deurklink?

Nu je basiskennis hebt van het type deurknoppen en deurkrukken dat gebruikt wordt, kunnen we beginnen met de afdaling in wat je moet weten om ze te bevestigen. Voordat we op de eindbestemming aankomen, moeten we begrijpen waarom sommige van deze problemen zich in de eerste plaats voordoen. Dit is ideaal omdat het zal helpen eigenaren van onroerend goed te voorkomen dat losse deurknop en losse deurklink problemen in de toekomst.

Het heeft geen zin om het probleem op te lossen met tijdelijke oplossingen. Ik wil er zeker van zijn dat je uitgerust bent om losse deurknoppen en losse deurkrukken aan te pakken als deze zich ooit nog eens voordoen (wat ze waarschijnlijk ook zullen gebeuren). Hier zijn de redenen waarom er losse deurknoppen en losse deurkrukken ontstaan:

  • De schroeven die gebruikt worden om de onderdelen van de deurknop en de deurklink aan elkaar te bevestigen zijn in de loop der tijd los komen te zitten. Dit leidt er vaak toe dat de deurmechaniek los komt te zitten en wiebelt, waardoor het meestal niet goed werkt.
  • Bij oudere deurknoppen en deurkrukken spelen leeftijd en onderhoud een belangrijke rol. Na verloop van tijd zijn er onderdelen die waarschijnlijk moeten worden vervangen of goed onderhouden. De belangrijkste boosdoeners voor dit probleem zijn de opbouw van vuil in het slotmechanisme en ook de opbouw van vuil.
  • Een andere eenvoudige reden voor losse deurknoppen en losse deursloten is dat een schroef in het deurmechanisme is afgebroken. Dit betekent dat het afbreuk doet aan de goede werking van het slot.