Blokhutten zijn ideaal: je kunt er (tuin)gereedschap in opbergen en meestal zien ze er ook nog eens mooi uit. Een blokhut is dus zeker een goede aanvulling op je tuin. Het plaatsen van een blokhut kan een hele uitdaging zijn, zou je denken. Gelukkig valt het reuze mee, mits je de tips in dit artikel opvolgt. Heb je een blokhut gekocht en wil je hem zelf plaatsen? Lees dan snel verder.

Voordat je begint

Een goede voorbereiding is het halve werk – dat geldt ook voor het plaatsen van een blokhut. Zorg dat de plek waar de blokhut komt te staan een goede afmeting heeft en de ondergrond waterpas en vlak is. Zorg ook voor genoeg ruimte om de blokhut heen, anders kan het plaatsen een hele klus zijn. Vergeet ook je buren niet: gaan zij last hebben van de blokhut?

Bezorging van blokhut

Bespreek met de bezorger goed waar het materiaal of de hele blokhut uitgeladen moet worden. Soms kan dit meteen op de plek waar de blokhut komt te staan. Dit bespaart je veel tijd: je hoeft het materiaal dan niet te dragen naar de plek waar de blokhut komt te staan.

Materiaal

Vaak wil je meteen beginnen met het in elkaar zetten van de blokhut wanneer je al het materiaal binnen hebt. Vergeet echter niet eerst de onderdelen te ordenen en te tellen om te zien of je wel alles binnen hebt gekregen. Leg alle onderdelen apart en maak alles pas open wanneer je het nodig hebt. Bewaar het plastic en gooi het pas weg wanneer de blokhut helemaal af is. Mocht het tijdens het bouwen beginnen te regenen, dan heb je namelijk het plastic nog!

Hoe lang duurt het plaatsen van een blokhut?

Om een lang verhaal kort te maken: het zelf plaatsen van een kleine blokhut kost je ongeveer anderhalve dag. Met een grote blokhut ben je al gouw drie dagen bezig. Een ervaren monteur doet er een dag minder over.