Feng wat? Je leest het goed: feng shui. Dit is de gedachte waarbij je de omgeving op een manier inricht, zodat het geluk positief beïnvloed wordt. Belangrijk hierbij is bijvoorbeeld de richting waar je het hoofdbord van het bed plaatst, omdat magnetische stralen je slaaprust beïnvloeden. In dit artikel geven we tips hoe je het bed in je slaapkamer moet neerzetten voor optimale nachtrust.

Je bed in de goede richting plaatsen

Als je met je hoofd naar het noorden slaapt dan zou je een betere nachtrust hebben, omdat dit in de richting is van de stralen van het magnetisch veld van de aarde. Hoewel veel mensen zullen zeggen dat dit tussen je oren zit, vinden wij dat het geen kwaad kan om het te proberen. De meeste tijd van je leven breng je immers slapend door, dan kun je dat maar beter doen met je bed in de goede richting.

Breng de juiste kleuren in de slaapkamer

Zachte, rustige en lichte kleuren zijn het best voor je nachtrust. Kies bijvoorbeeld voor een lichtgroen dekbed en schilder je muren met warme kleuren.

Gebruik natuurlijke materialen

Naast lichte en warme kleuren zorgen natuurlijke materialen voor de meeste balans in de slaapkamer. Hierbij kun je denken aan hout en glas, maar ook aan een dekbed van natuurlijk materiaal zoals wol of katoen.

Ronde meubels

Vierkante of gehoekte meubels remmen de energiestromen, daarom zijn ronde meubels meer feng shui. Daarnaast blokkeert rommel in de slaapkamer ook de energiestromen. Zorg dus voor een opgeruimde kamer.

In een slaapkamer met beperkte ruimte of in een studentenkamer waarbij alle kamers zich in één ruimte bevinden, is het slim om een logeerbed of een bedkast neer te zetten. Hiermee benut je optimaal de ruimte in de kamer en worden de energiestromen niet geblokkeerd door de vierkante vormen.