Heb je net een nieuwe woning gekocht of wil je je woonkamer voorzien van een nieuwe look? Dan hebben wij 5 handige tips om je woning sfeervol in te richten. Misschien wil je wat aanpassingen aanbrengen in je interieur door de overgang van de winter naar de lente. In de donkere wintermaanden wil je er lekker knus bij zitten, terwijl je in de zomer wilt genieten van een lichte en luchtige ruimte. Houd deze 5 tips in je gedachten bij het sfeervol inrichten van je woning.

Een personal touch!

Je moet je uiteraard goed voelen in de woning waar je woont. Heb je persoonlijke spullen waardoor je dat echte ‘ik ben thuis’ gevoel krijgt? Dit kunnen foto’s zijn, maar bijvoorbeeld ook souvenirs van vakantie zoals een mooi vloerkleed uit Marrakech. Print je vakantiefoto’s uit op plexiglas of canvas en geef het een mooie prominente plek in je interieur. Ben jij een meester in gitaar spelen? Geef je gitaar dan zeker een goede plek in je ruimte. Als er iemand op bezoek komt, kun jij je kunsten meteen vertonen!

Decoratie

Decoratie in huis is vaak wel een ‘vrouwendingetje’. Je loopt in de winkel en je ziet allerlei frutsels en het liefst neem je alles mee. Ho, stop! Zorg voor een goede basis en dan kan je het elk seizoen aanvullen met hier en daar wat accessoires. Wat is dan een goede basis? Shutters zorgen onder andere voor een mooie lichtinval, maar kunnen een ruimte ook geheel verduisteren. Wat behoort nog meer tot een goede basis? Een mooi schilderij aan de muur, een grote fotolijst of een mooie industriële lamp. De juiste verlichting draagt bij aan de sfeer doordat je gebruik kunt maken van warm of koud licht.

Gebruik textiel

Kussens, kleden en plaids zijn een echte aanrader voor je woning. Doordat je textiel toevoegt in je woning kun je de sfeer goed bepalen. Zo kun je een warme (neppe) vacht gebruiken voor de winter en een vrolijk vloerkleed of linnen in de zomer. Textiel is makkelijk te vervangen en zo kun je makkelijk overgaan van het ene naar het andere seizoen. Leg wat kussens op de bank, dat biedt ook comfort. Zo heb je grote bontgekleurde kussens, maar ook discrete effen kussens.

Breng wat kleur in je leven

Om een ruimte sfeervol te maken is de kleurkeuze erg belangrijk. Met kleur kun je je persoonlijkheid weergeven en je laat zien wat voor sfeer je wilt creëren. We raden aan om je interieur in te delen in drie kleurgroepen. Bij het kopen van nieuwe accessoires stem je alles af op deze kleurgroepen. Kies je voor oranje, wit en bruin? Ga dan geen andere heftige kleuren toevoegen, want dan wordt het een onsamenhangend geheel.

Groen, groener groenst

We hebben het dan niet over de kleur groen, nee we hebben het over het gebruik van natuur in huis. Een vers boeket met bloemen, een mooie bananenplant of een tropische plant voor de woonkamer. Alles is mogelijk! Planten zorgen voor een sfeervolle ruimte. Daarnaast hebben planten een zuiverende werking in je ruimte. 1+1 is.. juist!

Houd deze 5 tips goed in gedachten bij het sfeervol maken van je woning. Prop de ruimtes niet vol, maar laat wat ruimte vrij. Uiteindelijk moet jij je thuis voelen in je woning.