Een slaapbank bespaart ruimte, omdat het een bed en bank in één is. Een ideale, ruimtebesparende meubel voor als je een éénkamerappartement hebt. Hoewel een slaapbank veel voordelen heeft, geeft het soms minder comfort dan een regulier bed of een boxspring. Wij leggen daarom uit hoe je een comfortabele slaapbank creëert.

Een matrastopper

De eenvoudigste manier om het comfort van een slaapbank te verbeteren is door er een matrasstopper op te leggen. Door de extra vulling voel je direct het verschil en slaap je comfortabeler. Er bestaan zowel matrastoppers van traagschuim als toppers van dons, maar ook vele andere materialen. De topper is een kwestie van voorkeur. Als het materiaal maar dik genoeg, zal je direct ervaren dat het meer slaapcomfort geeft.

Een nieuw matras

Een andere manier om het comfort van een slaapbank te verbeteren is door een nieuw matras te kopen. De meeste matrassen van slaapbanken zijn minder dik dan reguliere matrassen, wat ten koste gaat van het slaapcomfort. Vervang daarom het slaapbankmatras voor een nieuw matras om het comfort te verbeteren.

Kussens

Een andere manier om het comfort van een slaapbank te verbeteren, is door eventuele leegtes op te vullen met kussens. Dit geeft de slaper meer ruimte om zich uit te spreiden tijdens het slapen, waardoor het comfortabeler wordt. Bovendien kan het opvullen van openingen met kussens ervoor zorgen dat het hoofdkussen op zijn plaats blijft liggen, waardoor je een betere nachtrust hebt.

Kwaliteit beddengoed

Het comfortniveau op een slaapbank is direct gerelateerd aan de kwaliteit van het beddengoed. Comfortabel beddengoed kan de kwaliteit van de slaap aanzienlijk verbeteren. Koop daarom beddengoed dat specifiek is afgestemd op de grootte van de slaapbank en overweeg om matrasclips te kopen om de lakens op hun plaats te houden. We raden dat vooral aan als je niet van plan bent om een topper op het matras te gebruiken.

Houd het matras schoon

Het schoonhouden van het matras van de slaapbank draagt ook bij aan een goede nachtrust. Maak het matras daarom regelmatig schoon, bijvoorbeeld met een stofzuiger. Een kleine handstofzuiger is hier perfect voor, omdat de ruimte van een slaapbank meestal vrij klein is. Bovendien is een handstofzuiger draagbaar, zodat je gemakkelijk in het midden van het bed kunt komen.

Met bovenstaande tips geniet je van een goede nachtrust op je zachte en comfortabele slaapbank. Als je de slaapbank inklapt, kun je het beddengoed wel het beste even verwijderen in plaats van het erop te laten liggen. Bewaar het beddengoed op een andere plek als je het bed inklapt. Zo zorg je er namelijk voor dat de lakens bij elk gebruik schoon zijn en langer een prettig slaapcomfort geven.