In onze hectische tijd is het maar wat fijn om lekker te kunnen ontspannen. Dat kan tegenwoordig heel mooi in de eigen tuin, omdat veel mensen kiezen voor een design waaruit een zeker rust spreekt. Dat is de zentuin bij uitstek! Maar hoe richt je nu zo’n tuin in? Dat kan heel eenvoudig in een aantal simpele stappen. Lees snel verder.

De zentuin is van siersplint

Siergrind of het scherpere siersplint maken de zentuin een stap dichterbij. Waar het in een mediterraanse tuin vooral gaat om de natuurlijke elementen, zien we in de zentuin veel beton en grind. Ook de vormen van dit type tuin zijn eenvoudig. En laat het rustige karakter nu net uit deze rustige vormen uitstralen. Een zentuin is ontstaan in Japan, om precies te zijn in de kloosters van de boeddhistische monniken.

Een vijver aanleggen

In combinatie met grind en siersplint zien we ook vaak een vijver in de zentuin. Deze vijver vormt dan het centrum van de tuin. In de vijver kun je mooie vissen doen, zoals de bekende karpers. Erg prettig om in de avond (met mooie weer bijvoorbeeld) in stilte te genieten van je tuin. Ben je actief bezig met meditatie, dan is een zentuin natuurlijk de ideale plek.

Voordelen van een zentuin?

Het wandelen in de zentuin maakt het een stuk relaxter om thuis te zijn. Je zult zien dat je je ook een stuk beter voelt. Daarnaast is het een tuin die maar weinig onderhoud nodig heeft. Siersplint is slijtvast!

Conclusie

Wil je een zentuin maken? Dan kun je dat eenvoudig doen met de tips die we in deze blog beschreven hebben. In elk creatief proces onderscheiden we een aantal stappen die je kunt nemen, namelijk:

  • Stap 1: bepaal je stijl. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om lekker creatief aan de slag te gaan.
  • Stap 2: kijk wat je te besteden hebt
  • Stap 3: ga je het zelf doen of laat je het doen?
  • Stap 4: hou een oogje in het zeil wanneer je het laat doen.
  • Stap 5: geniet van het eindresultaat!

Met deze stappen in je achterhoofd moet het een stuk makkelijker worden om je zentuin in te richten!