Veel interieurontwerpers maken gebruik van een moodboard, dit maakt het gemakkelijker om een beeld te krijgen van welke elementen, stoffen, meubels en vloeren bij elkaar passen. Je stapt door een moodboard te maken een creatieve wereld binnen. Zo kom je uiteindelijk bij allerlei verrassende combinaties uit waar je op verder kunt borduren om zo een prachtige woning of woonkamer in te kunnen richten. Bij Furnihaus kun je een scala aan mooie meubels vinden waar je een schitterend interieur mee kunt inrichten. Kijk snel met ons mee naar de ideeën die je in woning kunt realiseren: maak je moodboard en have some creative fun!

Hoe maak ik een moodboard?

Hoe doe je dat eigenlijk, een moodboard maken? Je kunt van alles eigenlijk wel een moodboard maken, denk aan afbeeldingen, kleurboekjes, stof van gordijnen of stukjes behang. Dit zijn eigenlijk visuele samples waarmee je de toekomstige kamer al een beetje zichtbaar wordt, al is het maar een glimp.

Reclame als creatieve bron

Een creatieve bron is reclamedrukwerk. Dat zou je niet zeggen, omdat het vooral bedoeld is om passief te consumeren. En dan natuurlijk op pad te gaan om artikelen aan te schaffen. Het is een soort instructie. Maar: we kunnen er zeker iets productiefs meedoen, een creatieve draai eraan geven door het te verwerken in een moodboard.

Het kaf van het koren scheiden

Een moodboard helpt je om je te concentreren en je ideeën bij elkaar te houden, zodat je niet uit de bocht vliegt. Op deze manier verlies je je niet in een doolhof van ideeën. Het is makkelijker om bij je oorspronkelijke concept te blijven. Heb je een stijl waar je erg gek van bent, dan blijf je door een moodboard gemakkelijker trouw hieraan.

Niet laten dicteren

Het belangrijkste is dat je je niet moet laten dicteren door je moodboard, want het moet wel leuk blijven. Dus wanneer je toch andere inzichten krijgt, dan is het gewoon geoorloofd om veranderingen aan te brengen. Het moodboard oordeelt niet, want je geeft gewoon zelf aan wat wel en niet gebeuren gaat in de het ontwerp van je interieur.

Waar moet ik beginnen met mijn ontwerp?

Het is slim om als uitgangspunt te nemen, wat al in je woning aanwezig is. Denk aan een tapijt dat aan de wand hangt en waar je van wilt dat het een prominent rol vervult in je nieuwe ontwerp. Door met dit tapijt als uitgangspunt te beginnen, natuurlijk wel opnemen in je moodboard (dat de basis is voor je interieurontwerp). Zo is het makkelijker om de drempel te nemen en die eerste spreekwoordelijke lijn op het canvas te zetten- de eerste stap in het