Het regelmatig schoonmaken van meubels is van belang om ervoor te zorgen dat ze schoon en fris blijven ruiken. Enkel een beetje afstoffen is een goed begin, maar daarmee is enkel het halve werk maar gedaan! Om ervoor te zorgen dat je meubels mooi schoon zijn en fris blijven ruiken, kun je de volgende stappen doorlopen om ervoor te zorgen dat je bankstel, fauteuil of andere meubels langdurig goed blijven.

Stap 1: stofzuigen

Om te beginnen zul je eerst al het stof moeten verwijderen van het meubelstuk. Afhankelijk van het type bekleding wil je weer een andere soort stofzuigerkop gebruiken om eventuele beschadigingen te kunnen voorkomen.

Stap 2: maak een sopje

Maak een sopje op basis van water en Dreft of een andere soort allesreiniger. Je kunt het jezelf makkelijk maken door het sopje in een fles met een spray-dop te gieten. Zo kun je beter en meer gedoseerd schoonmaken. Een extra tip: doe in het sopje wat witte wijnazijn en een vleugje soda. Dit voorkomt dat de lucht te sterk blijft hangen.

Stap 3: schoonmaken met een spons

Test eerst of het sopje geen vreemde vlekken achterlaat. Dit kun je doen door op een onopvallende plek, zoals onder een zitkussen, een beetje van het middel te sprayen. Als dit na een paar minuten geen vreemde vlekken achterlaat, kun je voorzichtig met een spons en spray je meubels reinigen. Geef het mengsel voldoende tijd om goed in te trekken wanneer er duidelijke vlekken zichtbaar zijn.

Pro Tip: Voor de toekomstige vlekken

Voorkomen is beter dan genezen. Wees er de volgende keer op tijd bij wanneer er een vlek op je bank komt. Het beste wat je kunt doen, is om zo snel mogelijk het vocht op te zuigen met een spons of keukenrol. Zorg ervoor dat je niet gaat wrijven of drukken aangezien je op die manier de vloeistof verder in de stof kunt forceren.

Advies voor meubelreiniging

In de meeste gevallen zullen echte hardnekkige vlekken moeilijk te verwijderen zijn. In zulke situaties doe je er goed aan om een professional in te schakelen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg professionele bedrijven die gespecialiseerd zijn in meubelreiniging.