Een veelgekozen raamdecoratie zijn jaloezieën, maar omdat op maat gemaakte jaloezieën vele malen duurder zijn dan standaard jaloezieën kiest men vaak voor de standaardmaten. Door ze vervolgens zelf in te korten en te monteren bespaar je veel geld. In dit blog leggen we in een aantal eenvoudige stappen uit hoe je zelf je houten jaloezieën inkort.

goedkope houten jaloezieën

 

Stap 1: schroef de doppen uit de onderbalk

Verwijder de doppen uit de onderbalk met een boormachine of een schroevendraaier.

Stap 2: onderbalk weghalen

Nadat je de doppen uit de onderbalk hebt geschroefd, verwijder je de onderbalk uit de houten jaloezie.

Stap 3: lamellen verwijderen

Verwijder de overbodige lamellen door ze over de ladder naar beneden te schuiven.

Stap 4: ladder en ophaaltouw aan onderbalk bevestigen

Nadat je de overbodige lamellen verwijderd hebt plaats je de onderbalk terug. Haal de ladder en het ophaaltouw erdoorheen en leg er een knoop in. Knip het overtollige touw weg en ga naar de volgende stap.

Stap 5: doppen vastschroeven in de onderbalk

Nadat je de onderbalk hebt bevestigd werk je het touw en de ladder weg door de doppen er terug op te schroeven. Gebruik hier weer de schroevendraaier voor, zodat je de doppen eenvoudig kunt monteren.

Als je de doppen er weer hebt opgeschroefd zal je zien dat de jaloezie perfect in je kozijn past. Ook voor de amateurklusser is dit karwei redelijk eenvoudig te klaren.

Liever je houten jaloezieën laten monteren?

Wil je jouw houten jaloezieën liever op maat laten maken of laten inkorten door een echte specialist? Neem dan bijvoorbeeld contact op met Budgetraamdecoratie.nl. Hier koop je niet alleen je goedkope houten jaloezieën, maar op de website vind je ook aantal handige tips hoe je de maat van de jaloezieën bepaalt. Daarnaast komen deze vakmensen ook graag bij je thuis voor het meten en monteren van jaloezieën.