Hoe kan je de hygiëne in jouw café of restaurant verbeteren?

Geplaatst op

Door het handhaven van goede hygiëne binnen je café of restaurant, verminder je het risico op kruisbesmetting en waarborg je de voedselveiligheid voor je gasten. Een schone en goed bijgehouden zaak creëer daarnaast een prettige omgeving waar gasten zich graag bevinden.

De certificering van de voedselveiligheidsstandaard van HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) kan bedrijven helpen bij het invoeren van procedures om ervoor te zorgen dat het voedsel dat ze produceren veilig is om te eten. Het bepalen van kritische controlepunten waar risico’s kunnen worden voorkomen en geëlimineerd is essentieel; hieronder een aantal aandachtspunten.

Aandachtspunten in de keuken 

Uit diverse studies is gebleken dat de bacterieniveaus 1000 keer hoger liggen dan de aanvaardbare norm in sommige bedrijven waar ze werken met voedsel. Keukens en voedselbereidingsruimten bieden de optimale omgeving voor bacteriën om zich voort te planten en te verspreiden als er geen goede hygiënemaatregelen worden toegepast. Het minimaliseren van het risico op kruisbesmetting en verspreiding van bacteriën en het garanderen van een goede voedselhygiëne en -veiligheid zijn kritische elementen om het welzijn van het personeel en de klanten te garanderen. Een aantal tips:

  • Gebruik aparte snijplanken, borden en messen voor producten en rauw vlees, gevogelte en zeevruchten. Maak ze na gebruik grondig schoon met warm zeepwater.
  • Zorg ervoor dat het personeel goed wordt voorgelicht over het belang van het naleven van de praktijken voor het wassen van handen, het gebruik van handschoenen en het gebruik van het haarnet.
  • Plekken waar jullie voedsel weggooien moet ook goed schoon en opgeruimd zijn, om ongedierte, stank en viezigheid te voorkomen.

De toiletten in je café of restaurant 

Het beeld dat de sanitaire voorzieningen in je restaurant uitstraalt heeft directe invloed op de perceptie van de klant met betrekking tot de netheid van de keuken. Schone en goede sanitaire voorzieningen heeft 91% van de mensen het vertrouwen in de kwaliteit van het eten en drinken dat geserveerd wordt. Het bieden van de juiste faciliteiten in de sanitaire ruimtes helpt daarnaast uiteraard met de hygiëne van de medewerkers en dat van de gasten te verbeteren.  Een aantal tips:

  • Voer een rigoureus reinigingsschema in, op basis van piektijden en drukte om ervoor te zorgen dat de sanitaire ruimtes schoon blijven.
  • Zorg ervoor dat de sanitaire ruimtes goed gevuld zijn met hygiënische benodigdheden zoals handzeep, papieren handdoeken en sanitaire afvalverwijdering voor een goede hygiëne in de sanitaire ruimtes.
  • Houd het fris met luchtverfrisser – slechte geuren kunnen een afschrikmiddel zijn voor mensen die de sanitaire ruimte gebruiken, wat vaak de reden is om snel weg te gaan en de handen niet goed te wassen.

Het kopen van producten en middelen voor een goede bedrijfshygiëne

Om de bedrijfshygiëne op peil te houden laat je je voorraad door middel van een 24/7 service eens in de zoveel tijd aanvullen door SaniQ.nl. Daarnaast kun je daar terecht voor allerlei schoonmaakartikelen en supplies voor in keukens en toiletten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden