Soms lijken ongevallen bijna onvermijdelijk. Het is niet waarschijnlijk dat je elk letselschade kunt voorkomen, maar dat betekent niet dat je het niet kunt proberen. Het veiliger maken van je huis en gezin kan in een paar stappen gebeuren.

Vergiftigingen voorkomen

Installeer een koolmonoxidedetector. Een koolmonoxidedetector kan je helpen te identificeren als je een gaslek in huis hebt. Om je volledige huis te behandelen, zorg ervoor dat er één op elke verdieping is, het dichtst bij slaapkamers. Deze apparaten zijn vrij goedkoop, en wanneer goed geïnstalleerd, kunnen ze helpen gasvergiftiging te verhinderen.

Voorkom huisbranden

Installeer een rookmelder op elke verdieping van je huis. Als er brand in je huis zou uitbreken, zou je eerste prioriteit natuurlijk zijn om ervoor te zorgen dat je familie ongedeerd naar buiten komt. Het plaatsen van een rookmelder op elke verdieping van je woning (dichtstbijzijnde slaapkamer) kan ervoor zorgen dat je gewaarschuwd wordt bij het eerste teken van rook. Als je kleine kinderen hebt, kun je altijd een rookmelder overwegen die je met je stem kunt programmeren, met waarschuwingen en ontsnappingsinstructies. Het is ook aan te raden om de batterijen jaarlijks te vervangen. Sommigen stellen voor dit te doen op je verjaardag of een andere gemakkelijk te onthouden datum.

Zorg dat je een brandblusser bij de hand hebt (en weet hoe je deze moet gebruiken). Een eerste brandblusser bij de hand hebben is duidelijk, maar veel mensen hebben nog nooit de kans gehad om er een te gebruiken. Als je nog niet geleerd hebt hoe je een brandblusser moet gebruiken, wacht dan niet te leren tot je het nodig hebt. Zorg ervoor dat je hele familie getraind is.

Voorkom vallen en uitglijden

Installeer leuningen en vloerkleedkussens rondom je huis. Uitglijden en vallen rond het huis kan op elke leeftijd gebeuren. Door ervoor te zorgen dat gladde ruimtes, binnen of buiten, voorzien zijn van een reling, kunnen ongelukken worden voorkomen.

Versterk zware meubels. Of het nu gaat om een aardbeving of een jong kind dat graag klimt, meubels, zoals dressoirs, televisie en boekenplanken, kunnen vallen en gevaarlijk worden als ze niet goed aan een muur bevestigd zijn. In het ideale geval moeten zware meubelen aan een muurknoop worden bevestigd.