Hoe hou je je huis veilig tijdens je vakantie

Geplaatst op

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat het weer een geweldige tijd is om lekker te ontspannen en avonturen te beleven op je vakantie bestemming. Maar voordat je je koffers pakt en je het huis verlaat, zijn er nog wel enkele stappen die je kunt ondernemen om te zorgen dat je huis en eigendommen veilig achter blijven. Je wilt tenslotte na je vakantie niet direct in een stress situatie terechtkomen. In deze blog behandelen we dan ook enkele stappen die je kunt toepassen, voordat je van je welverdiende vakantie gaat genieten.

Sluit deuren en ramen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je zorgt dat de ramen en deuren goed gesloten zijn. Check ook altijd even of de kleine raampjes boven of van je badkamer ook goed dicht zijn. Wil je echt zeker zijn van goede beveiliging, dan zou je zelf sloten op je ramen kunnen overwegen. Dit geldt natuurlijk ook voor je deuren. Zoals de voordeur, achterdeur maar ook je hek en tuindeur zijn niet geheel onbelangrijk. Als je zeker wilt zijn van goedgekeurde en veilige sloten, dan kun je terecht bij Utrecht-slotenmaker.nl. Neem contact op met een van de slotenmakers en laat je sloten goed en veilig installeren.

Informeer betrouwbare buren

Het is altijd een verstandig idee om je buren te informeren over jouw vakantie. Zo zorg je voor een extra oogje in het zeil en kunnen vervelende en verdachte momenten direct aangepakt worden buiten jouw aanwezigheid.

Voorkom social media-oversharing

Vermijd het delen van vakantieplannen op social media voordat je vertrekt. Dit kan namelijk mensen met verkeerde bedoelingen aanmoedigen om je huis te willen binnendringen tijdens je verblijf op je vakantie bestemming. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Omdat je waarschijnlijk toch graag wat van je vakantie wil laten zien aan je vrienden en familie, is het verstandig om de foto’s achteraf erop te zetten. Hierdoor zorg je voor de veiligheid van de woning en kun je toch nog je fijne momenten delen met je geliefde en kennissen.

Laat een bewoonde indruk achter

Als je met het vliegtuig vertrek naar je vakantiebestemming, is het wellicht verstandig om je te laten brengen. Door je eigen auto voor de deur te laten staan, wek je de indruk op inbrekers dat er steeds iemand aanwezig is. Hierdoor voorkom je sneller inbraak.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden