Wat is er nodig?

In het ontwerp van je badkamer zijn een aantal essentiële zaken die bepalen hoe goed het eindresultaat gaat worden. We zetten ze hier voor je onder elkaar:

·        Ruimtelijkheid

Om je lekker en vrij te voelen in een ontwerp, is het heel belangrijk om voldoende bewegingsruimte te hebben in je badkamer. Ook qua gevoel moet het goed zitten. Dat kun je voor elkaar krijgen door ruimtelijkheid te creëren. Dit laatste kan ook in een kleine badkamer. Hoe je dat doet? Gebruik daarvoor een spiegel. Wanneer je een grote spiegel ophangt en meubels boven de grond laat zweven, dus geen kasten op de vloer onder de wastafel zetten. Dan ontstaat er die gevoelsmatige ruimtelijkheid waar we naar zoeken.

·        Lichtval

Meer lichtval realiseren in je badkamer is een ander doel, want daar wordt je badkamer mooier van. Een venster op de buitenwereld laten plaatsen is een bijzonder effectieve manier om meer lichtval in je badkamer te realiseren. Wanneer die niet mogelijk is, dan kun je ook nog onderzoeken of een dakopening mogelijk is. Een spiegel doet de truc ook goed. Zeker in combinatie met een mooi lichtplan: het licht weerkaatst en zorgt dat je badkamer lichter en ruimtelijker wordt.

·        Stijl kiezen

Er zijn veel stijlen voor de badkamer, maar de meest ruimtelijke is de minimalistische. Door de eenvoudige vorm is het makkelijk de badkamer zo in te richten dat er veel ruimte is tussen de verschillende onderdelen, zoals badkamertegels, kasten, wastafels en het bad of douche. De minimalistische stijl kent geen tot weinig franje en opsmuk. Is ook zeer gemakkelijk netjes te houden, want je wil in een badkamer die ondergedompeld is in deze stijl echt geen drukke hoekjes en rommelige oppervlakten. De stijl vraagt continue om strak opgeruimde elementen. Dat ziet er geweldig ruimtelijk en rustgevend uit.

·        Raadpleeg een expert

Om een badkamer goed aan te kunnen leggen, heb je doorgaans de hulp van een expert nodig. Hij kan zijn expertise aanwenden om je ontwerp op een schitterende manier vorm te geven.

Wist je dat?

De meeste mensen zien hun badkamer steeds meer als een plek waar ze komen om even lekker te relaxen. Vroeger was het echt een plek om snel te wassen en weer door. Nu nemen mensen er doorgaans meer de tijd voor.