Over badkamertegelskunnen we wel een boek schrijven. Zoveel is er over de tegel te vertellen en zoveel verschillende mogelijkheden zijn er. Omdat een boek schrijven wat te ver gaat, beperken we ons tot de hoofdzaken als het om badkamertegels gaat. Badkamertegels zijn belangrijk. Ze bepalen immers voor een groot deel (zeg maar gerust het grootste deel) de uitstraling van je badkamer.

Keramische tegels hebben alles wat een badkamertegel moet hebben

Je kunt badkamertegels gemakkelijk onderverdelen in verschillende categorieën. Welke tegels je er echter ook uitlicht, je ontkomt er niet aan om de keramische badkamertegels te behandelen. De meeste specialisten raden deze soort tegels van harte aan. Keramische tegels zijn gebakken tegels en de tegel bestaat voor het grootste gedeelte uit zand en klei. De tegels worden op temperaturen tussen de 1200 en 1300 graden Celsius gebakken, niet echter voor er mineralen aan de badkamertegel is toegevoegd. Mineralen maken de tegels wat steviger en zorgen daarnaast voor de zo kenmerkende glazuurlaag. Deze laag is belangrijk. Zo namelijk zijn badkamertegels veel minder gevoelig voor krassen, terwijl ook vuil en vlekken minder kans krijgen om de wandtegel aan te tasten. Deze tegels voor in de badkamer maak je gemakkelijk schoon. Zelfs met de wat men ook wel agressieve reinigingsmiddelen noemt. Het tekent deze badkamertegel die als geen enkele andere tegel praktische voordelen koppelt aan schoonheid en uitstraling. Met een goede keramische tegel kun je jarenlang vooruit in elk geval.

Kies voor keramische badkamertegels met een natuurstenen look

Behalve de keramische badkamertegel is ook alles wat van natuursteen is erg populair. Deze tegel heeft een geweldig mooie uitstraling. In de badkamer of op het toilet zijn ze echter moeilijk in goede conditie te houden. Dan zou je al moeten werken met allerlei coatings. Het is echter verstandiger om gewoon voor keramische tegels te kiezen. Bovendien kun je tegenwoordig keramische tegels kopen met de uitstraling van natuursteen. Zo heb je straks dus een sterk aan natuursteen gelijkende badkamertegel aan de wand, en geniet je aan de andere kant van de vele praktische voordelen die de veelzijdige keramische badkamertegel je biedt.

Er is verschil tussen tegels op de vloer en tegels aan de wand

Wat betreft de badkamertegels heb je nog de keuze voor tegels voor op de vloer en tegels voor aan de wand. Vaak zie je een geheel ontstaan en lopen de tegels op de vloer door aan de wand. Vloer en wand worden zo als het ware een geheel. Het is in dat kader goed te weten dat de tegels aan de wand doorgaans wel wat dunner zijn dan die op de grond gebruikt worden. Gebruik in alle gevallen een goede lijm voor de tegels die je aan de wand wilt plaatsen. Je wilt immers niet dat de tegels aan de wand op den duur los gaan laten. Uiteraard hoef je niet te kiezen om de tegels op de vloer door te laten kopen. Je zou ook kunnen kiezen voor een totaal andere badkamertegel voor een ongetwijfeld prachtig effect.