Je mist je hoofdkussen pas op het moment dat je ineens een ander kussen hebt om op te slapen. Pas dan merk je hoe belangrijk het kussen is bij het genieten van een goede nachtrust. Zonder een goed kussen slaap je niet optimaal, zoals dit ook geldt voor het matras overigens, want ook dat is maatwerk.

Neem de slaaphouding mee in de overweging die je maakt

Als je een hoofdkussen wilt kopen, dan is zeker de slaaphouding erg belangrijk. Het is bekend dat als je op je buik slaapt, je behoefte hebt aan een plat en dun kussen. Dit in tegenstelling tot de zijslapers. Die zweren weer bij een stevig en dik kussen. Ga dus na wat voor soort slaper jij bent en neem die informatie in elk geval mee in de keuze die je maakt voor het voor jou perfecte kussen. Behalve de wijze waarop je slaapt, is ook het materiaal bepalend of je al dan niet een goede nachtrust geniet. Nog steeds is in ons land een hoofdkussen van dons erg populair, of beter de combinatie van dons en veren. Zou je kiezen voor alleen dons, dan zou je een heel zacht kussen krijgen. Met alleen veren zou je kussen juist erg hard worden. De kunst is dan ook om de ideale mix te vinden tussen hard en zacht, tussen dons en veren dus.

Een wollen hoofdkussen voor als je veel zweet tijdens je slaap

Ben jij iemand die nogal zweet tijdens de slaap? Dan is een wollen kussen voor jou het perfecte kussen. Een kussen met dit materiaal staat voor een kussen met een perfecte ventilatie. Hoe je ook zweet en woelt gedurende de slaap, je kussen blijft gewoon altijd droog. Ook het synthetische kussen is een kussen dat vee beslapen wordt. Kenmerkend voor dit kussen is de vormvastheid. Je kunt proberen het kussen te vervormen, te vouwen en in elkaar te drukken, uiteindelijk valt hij toch weer terug in de oude vorm. Wat je ook probeert. Die vormvastheid kan echter ook zeker als een sterk punt uitgelegd worden. Sommige mensen zweren namelijk bij een synthetisch hoofdkussen.

Uitstekend voor je hoofd en je nek

De met schuim gevulde hoofdkussens vallen ook nog steeds in goede aarde. Want ook dit type kussen doet het goed in slapend Nederland. Typerend voor dit kussen is dat het de perfecte ondersteuning biedt aan je hoofd en de nek. Met een dergelijk kussen sta je nooit op met hoofd- of nekpijn en begin je in elk geval fris en fruitig aan de dag.

Voor elke slaper een perfect hoofdkussen

En zo vind je voor elke slaper wel het perfecte kussen, hoofdkussens die ook nog eens door tal van verschillende aanbieders geleverd worden. In opkomst is overigens het hoofdkussen dat gevuld is met natuurlijk rubber. Hoewel de eerste berichten over dit kussen prima zijn, kan het zich nog niet meten met de kussens van dons en schuim. Wellicht dat dit in de toekomst wel kan, want de eerste berichten over dit soort kussens zijn in elk geval erg positief.