Het huis van de toekomst is er

Geplaatst op

In de jaren 80 spraken we over het huis van de toekomst als een woning die computergestuurd zou jijn en vol met slimme apparatuur. Nu we kijken naar het huis van de toekomst door de ogen van nu, dan zien we dat veel van de fiction fact geworden is. Ideeën die we vroeger hadden en die in de sciencefiction al voorkwamen, bijvoorbeeld beeldafstandbellen, te zien in de film van Stanley Kubrick, A Space Odyssey 2001, zijn nu met de komst van het internet en smartphones een realiteit.

Zaken die vroeger futuristisch waren, zijn nu mogelijk in een huis van tegenwoordig. Ontdek het huis van de nabije toekomst, dat zijn namelijk de nieuw ingerichte of vers gebouwde huizen. We nemen een aantal dingen met je door die nu mogelijk zijn en zelfs al een beetje normaal.

Een systeem

De moderne woning is een systeem geworden waar energieproductie en verbruik centraal in staan. Vroeger gebeurde het meeste nog marginaal, maar nu is alles overgegaan naar de digitale, computergestuurde dimensie. Het is nu mogelijk om een computersysteem in huis te bouwen die alle zaken in huis regelt, bijvoorbeeld de verwarming, zonneschermen, de richting van het huis, want sommige huizen kunnen namelijk draaien, de productie van zonne-energie door zonnepanelen en warmtewinning door een warmtepomp.

Onderhoud

Het onderhoud van je woning wordt door de nieuwe techniek ook een stuk makkelijker. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een waterontharder, dan is het zo dat deze zorgt dat kalk zich niet meer hecht aan leidingen. Kalk kan zitten in apparaten, maar ook in de leidingen die door je hele woning lopen, bijvoorbeeld ook in de CV-ketel. Dat scheelt veel reparaties en onderhoud. Daarbij werken apparaten veel langer goed en verbruiken minder energie als er geen kalkaanslag in zit. Wil je weten hoe zo’n waterontharder beneficiair kan zijn in jouw woonsituatie? Laat je dan vooral informeren door de experts van ikwilvanmijnkalkaf.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden