Na het werk of in het weekend veel in huis aan schoonmaken moeten doen, is een van de minst leuke klussen die mensen kunnen doen. Toch is het wel nodig om het huis zo nu en dan op orde te brengen. Maar wat nu als dit een stuk makkelijker gaat met een gietvloer? In deze blog nemen we enkele voordelen van deze vloer met je door.

Nooit meer schoonmaakstress

Veel mensen hebben last van schoonmaakstress. Ook kan tegenzin ook bijzonder irritant en frustrerend zijn. Op deze manier wordt je van alle kanten bestookt met negatieve gedachten, en dan moet het schoonmaken nog beginnen! Nee, dat kan allemaal een stuk minder ellendig, namelijk door te kiezen voor Neerlandsch hoop in bange dagen: een prachtige gietvloer. Welke voordelen heeft dit type vloer dan? We nemen ze even met je door, denk bijvoorbeeld aan:

  • Makkelijk te dweilen, want gemaakt van kunststof
  • Zet gemakkelijk uit en krimpt ook goed. Geen schuren als bij betonvloer
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Wat je smaak ook is, een gietvloer ala beton ciré past erbij.

Gietvloer en interieurstijlen

Diverse interieurstijlen zijn tegenwoordig populair, namelijk:

  • Scandinavisch. Veel nepbont, schapenvacht, hertengeweien, maar ook koeienhuid op de grond. Het geheel oogt gezellig, natuurlijk en zacht. Het kleurenpalet is ook meestal licht en rustgevend. De meubels zijn dikwijls laag en de inrichting van de kamer is eenvoudig. Daglicht en een open interieur zijn belangrijke aspecten.
  • Minimalistisch. In een minimalistisch interieur (de naam verklapt het al een beetje) is het credo: ‘zo weinig mogelijk doen, maar wat je doet, doe het goed.’ Op deze manier is het voor veel mensen mogelijk om een interieur in te richten waarin ze kunnen ontspannen. Deze woonstijl is geïnspireerd op oosters design, met name de Japanse zenstijl. Dit laatste heeft zich voorgedaan via de modernistische architectuur, waarin eenvoud en functie hoofdzaak waren.

De gietvloer is door zijn eenvoudige looks en buitengewone functionaliteit, een ideale vloer voor deze twee populaire woonstijlen.