Na verloop van tijd wordt een gevel vies en verkeren de voegwerken in slechte staat door hevige neerslag, vriestemperaturen en/of verzakking. Ook andere oorzaken als brand, roet en vandalisme zorgen voor en bevuilde gevel. Al deze zaken verkorten de levensduur van je gevel en hebben een negatieve impact op de isolatie. Laat daarom tijdig je gevel renoveren door een specialist.

Voegwerken

Een voeg is een overgang tussen twee materialen, zoals bakstenen of tegels. Een voeg in de buitenmuur van een huis bestaat vaak uit specie (een fijn betontype). Dit verbinden van stenen noemt men metselen. Het voegwerk is het totaal aan voegen in het metselwerk. Je gevel bestaat tot wel een kwart uit voegwerk. Het is daarom belangrijk voor de uitstraling van je woning of kantoorpand dat je voegwerk van hoge kwaliteit is.

Gevelreiniging

Een vieze gevel geeft een slechte indruk. Dit is gemakkelijk op te lossen door gevelreiniging. Met gevelreiniging laat je het zichtbare vuil verwijderen. Dit kun je het beste door een expert laten uitvoeren. Deze zal het vuil verwijderen door middel van borstelwerk, stoomreiniging of eventueel chemische reiniging. Dit zorgt weer voor een schone gevel, zodat uw woning of bedrijfspand weer gezien kan worden.

Gevelrenovatie

Is je gevel niet alleen vies, maar verkeert deze ook in een slechte staat? Vertoont het bijvoorbeeld scheuren? Dan kun je beter je gevel laten renoveren. Vaak is het voegwerk dan niet juist uitgevoerd. Een gevel moet slecht voegwerk die in een slechte staat verkeert heeft een korte levensduur en zal ook slecht geïsoleerd zijn.

Bij gevelrenovatie wordt het voegwerk hersteld. Ook worden kapotte stenen en houtwerk vervangen, gaten opgevuld en wordt aangetast of vergaan pleisterwerk opnieuw gepleisterd. Kortom, alle aangetaste delen worden opgeknapt. Door middel van gevelrenovatie ziet je gevel er niet alleen weer netjes uit zoals bij gevelreiniging, maar zal je pand ook beter geïsoleerd zijn. Dit scheelt vervolgens weer in je stookkosten.