Vele jaren was er geen aandacht voor zaken als isolatie van de woning. Als die er wel was, dan was het een gebrekkige aandacht. Toegegeven – we zijn niet al te flauw – het was een goede poging op basis van de toenmalige kennis en kunde. Zo komen we in huizen van vroeger nog vaak stro als isolatiemateriaal tegen in de spouwmuur. Natuurlijk is het een middel om er comfortabelere bij te zitten, mensen doen namelijk niet zomaar iets, maar tegenwoordig zijn er betere middelen. Ook stookkosten en milieuproblematiek hebben een bewustwording tot stand gebracht bij Jan Modaal die ongekend is in de geschiedenis. Een van de consequenties daarvan is dat er talloze nieuwe uitvindingen gedaan zijn, zoals eigentijdse muurisolatie. Juist over dit laatste willen we je meer vertellen.

Isolatie van warme en koele lucht

Een veelvoorkomend probleem in woningen met een langere leeftijd, is het warmteverlies dat duidelijk voor verspilling zorgt. Met moderne isolatie is dit tegen te gaan. In de winter is het mogelijk om warmte binnen te houden en de koud buiten. Andersom in de zomer blijft de warmte buiten en de koele lucht van de airco binnen. Verwarmen en koelen kosten energie en wanneer de isolatie niet op orde is, wordt er meer energie verbruikt dan nodig zou zijn geweest met gedegen muurisolatie.

Subsidie

De Nederlandse staat is een groot liefhebber van het erfgoed. Natuurlijk stemmen veel mensen voor dit te behouden, omdat het iets zegt over de Nederlandse identiteit en geschiedenis. Daarom is het in veel gemeenten en provincies mogelijk om een subsidie aan te vragen voor muurisolatie. Niet alleen muurisolatie is een manier om warme en koele lucht te isoleren van elkaar, ook dubbel glas ramen zijn dit. De zon schijnt naar binnen, maar de warmte van haar lichtstralen verlaat je huis nog nauwelijks. Natuurlijk is dubbel glas ook onderwerp van een subsidieaanvraag. Kijk goed rond en vraag rond, er kunnen de verschillen bestaan tussen de diverse gemeentes en provincies.

Techniek

De nieuwe manier van isoleren is vrij technisch en maakt gebruik van de modernste technieken. Er wordt geen stro meer in de spouwmuur stopt, nu worden kunststof parels erin gespoten. Door een chemisch proces ontstaat er een moderne isolatielaag. Een expert bij je in de buurt zal je graag helpen bij het aanbrengen van een gedegen isolatie.

Conclusie

Er zijn een aantal mogelijkheden om je energiekosten naar beneden te krijgen. Want door de goede isolatie hoef je niet zo sterk te koelen of te verwarmen. Ook helpen dubbel glas ramen warmte binnen te houden en koude buiten, of andersom. Laat je informeren door een expert.

Meer uitvinden?

Idee├źn voor je tuin vind je op onze site. Wil je het balkon opknappen? Wij hebben de tips voor je.