Een studio is een eenkamerwoning waar je leeft en slaapt. Erg knus en gezellig, maar vaak ook een beetje klein. Zeker als je met z’n tweeën in een studio woont kunnen de muren soms op je afkomen. Gelukkig zijn er diverse meubelstukken die het leven in een multifunctionele woning een stuk aangenamer maken. De volgende meubels moet jij zeker hebben als je in een studio woont:

Een tafel met veel opbergruimte

Een tafel is een centraal punt in je woning en neemt vaak veel ruimte in. Toch hoeft deze meubel niet alleen als eet-plek te dienen: hij kan namelijk ook functioneren als opbergplek. Diverse tafels zijn verkrijgbaar met opbergvakken. Deze opbergvakken kunnen erg handig zijn voor bijvoorbeeld je servies, tijdschriften of andere relatief kleine voorwerpen. Het is ook mogelijk om een bureaukast onder je tafel te plaatsen, zeker als er nog beenruimte over is die nooit wordt gebruikt.

Een slaapbank

Een nadeel van chillen en slapen is dat je deze twee dingen nooit tegelijkertijd kunt doen. Een slaapbank is een meubelstuk die perfect op dit feit is ingespeeld: overdag heb je een zitruimte en kun je tv kijken, een boek lezen of spelletjes spelen op je laptop. ’s Avonds klap je de bank uit en heb je een bed in je studio. Deze uitklapbare meubels zijn ook verkrijgbaar als bedkast en zelfs als bedbureau, dus de keuze is reuze. Het ombouwen kost doorgaans slechts een paar seconden tijd en levert je veel comfort op.

Een kamerscherm

Vooral als je met twee mensen in een studio woont kan het prettig zijn om zo nu en dan een beetje privacy te hebben. Met een kamerscherm creëer je deze eenvoudig. Met een scherm kun je de slaapkamer scheiden van de rest van de kamer of een pop-up kleedkamer voor jezelf maken. Een kamerscherm is eenvoudig op te bergen en gemakkelijk in en uit te klappen. Een aanrader!