Elektrische raamdecoratie wordt steeds populairder. Met name door de opkomst van de smartphone wordt alles steeds meer geautomatiseerd. Men wil tegenwoordig alles bedienen met de smartphone. Zo is het steeds gebruikelijker om ook de raamdecoratie elektrisch te bedienen. Zo is het mogelijk om de gordijnen of rolgordijnen automatisch te bedienen. Of kunt u kiezen voor elektrische vouwgordijnen of jaloezieën. Voor velen is dit weer een leuke gadget voor op de telefoon maar het gebruik van elektrische raamdecoratie heeft veel meer voordelen.

Aanwezigheid simuleren

U kent het misschien nog wel van vroeger. Dat men een tijdschakelaar op een aantal lamp plaatste. Dit werd gedaan wanneer men op vakantie ging en dat het dan leek alsof het huis bewoond was. Zo kunt u ook elektrische raambekleding op vaste tijden instellen. In de meeste apps om de raamdecoratie te bedienen zit wel de optie van een tijdklok. Stel de gordijnen zo in dat ze ’s avonds om 20.00 uur dicht gaan en ’s ochtends weer open om 7.30 uur.

Minder vuiligheid

Een andere reden kan zijn dat u niet eer met vuile handen de gordijnen hoeft vast te pakken. De meeste raamdecoraties worden bediend door een ketting of een koord. Als u dit dagelijks bediend voor een aantal jaren dan zult u zien dat de kettingen ook vuil worden. Bij een elektrische bediening is er helemaal geen ketting meer aanwezig. Of de gewone gordijnen die u vast pakt met uw vieze handen, dit kan voorkomen worden met een elektrische oplossing.

Moeilijk bereikbare plaatsen

Ook kan gekozen worden voor elektrische gordijnen of andere raamdecoratie wanneer de situatie daarom vraagt. Stel dat u een hoog zolderraam heeft of een vide waar u niet bij kunt. Kies dan voor een elektrische oplossing. Bijna ieder huis heeft wel een moeilijk bereikbaar raam. Denk eens aan een raam boven het aanrecht of een raampartij achter het bankstel. Ideaal om dan gebruik te maken van elektrische raambekleding.

Of gewoon luxe

Het kan ook zijn dat uw huis zo groot is of zoveel ramen heeft dat het met de hand te veel wordt. iedere dag 20 gordijnen open en dicht doen is niet het leukste klusje in huis. stel uw afstandsbediening zo in dat met 1 druk op de knop alle raamdecoraties tegelijk open of dicht gaan.

Zo ziet u maar dat er een hoop redenen zijn om voor elektrische raamdecoratie te kiezen. Er is ook een groep mensen waar het haast een noodzaak voor is. Denk eens aan minder valide mensen. Ook met de vergrijzing wordt er steeds vaker voor elektrisch gekozen. Deze groep mensen heeft ook vaak het geld om het te kunnen betalen. Voor iedere situatie is er wel een passend product te vinden, van rolgordijnen tot plissé gordijnen. Ook kunnen de meeste producten op batterij geleverd worden zodat een stroompunt niet eens nodig is.