Met figuurglas is het mogelijk om een unieke sfeer in huis te creëren. Er zijn een aantal glashandels en glaszetters in Nederland die meer dan 100 verschillende soorten figuurglas kunnen plaatsen in je woning. Figuurglas heeft naast het creëren van een unieke sfeer nog een aantal voordelen. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van figuurglas.

Unieke sfeer

Het laten zetten van figuurglas draagt bij aan een unieke sfeer van je woning. Normaal glas zie je natuurlijk veel vaker terug. Bij figuurglas zit er een bepaald motief of patroon aan één zijde van het glas. De patronen worden aangebracht aan de oppervlakte van het glas. Als je figuurglas wilt laten zetten, dan maken glaszetters het glas volledig op maat voor u. Door de honderden verschillende patronen in allerlei kleuren zul je het figuurglas dat je kiest niet zo snel bij andere woningen terugzien. Wil je iets unieks? Kies dan voor figuurglas!

Meer privacy

Met figuurglas heb je meer privacy dan met normaal glas. Dit komt doordat het glas voor een deel ondoorzichtig is en mensen dus niet naar binnen kunnen kijken. Erg fijn wanneer je aan een drukke straat woont waar veel mensen langskomen. Het nadeel is wel dat het ook lastig is om naar buiten te kijken. Wel is het belangrijk om erbij te vertellen dat figuurglas wel licht doorlaat, waardoor er wel sprake is van voldoende licht binnen.

Geschikt voor meerdere ruimtes

Figuurglas is geschikt voor verschillende ruimtes in je woning. Zo kun je figuurglas door een glaszetter laten plaatsen in de hal, zodat mensen hier niet makkelijk naar binnen kunnen kijken. Vooral bij de voordeur kan figuurglas prima geplaatst worden. Ook de woonkamer leent zich hier perfect voor, vooral wanneer je aan een drukke straat woont waar veel verkeer langskomt. Bekijk dus voor het bellen van een glashandel welke ruimtes je graag zou willen voorzien van figuurglas.

Ervaren glaszetter

Ben je geïnteresseerd in het laten plaatsen van figuurglas? Neem dan contact op met een ervaren glaszetter in je omgeving. Geef je wensen door en bespreek samen met de glashandel of glaszetter wat de mogelijkheden zijn. Het is ook mogelijk om naast figuurglas andere soorten glas te laten zetten, zoals dubbelglas, enkelglas, gelaagd glas, inbraak werend glas, isolatieglas en nog veel meer types glas.