Een tuinhuis ook voor in de winter

Geplaatst op

Tuinhuizen zijn een ideale manier om je woon- en leefruimte uit te breiden. Vooral in de zomer wordt een tuinhuis vaak gebruikt als een plek om ontspannen een boek te lezen of even lekker te luieren.

Veel mensen weten niet dat een tuinhuis ook in de winter gebruikt kan worden, het enige wat je hiervoor nodig hebt is goede isolatie. Tippi Tuinen legt graag uit waar je aan moet denken.

Toepassingen voor je tuinhuisje

Allereerst is het belangrijk om te bedenken waarvoor je het tuinhuis gaat gebruiken. Hieronder vind je enkele veelgebruikte toepassingen.

  • Opslag
  • Speelplek voor de kinderen
  • Hottub of wellness
  • Fitnessruimte
  • Tuinkamer
  • Thuiskantoor
  • Logeerkamer
  • Gastenverblijf
  • Buitenbar
  • Hobbyruimte

Op basis van de toepassing kun je nagaan hoe warm je het tuinhuis wilt hebben. Een thuiskantoor moet bijvoorbeeld een aangename temperatuur hebben. Gebruik je de ruimte als opslag, dan kan de temperatuur veel lager zijn.

Een tuinhuis warm houden

Ga je veel gebruik maken van je tuinhuis? Zorg dan dat je tuinhuis lekker warm is. De eenmalige investering voor goede isolatie zorgt ervoor dat je ook in de winter goed in je tuinhuis kunt vertoeven, let hierbij op de onderstaande elementen.

 

Dikke houten wanden

Robuuste tuinhuizen van boomstammen zijn heel solide en werken dan ook isolerend. Hoe dikker de omvang, hoe beter je huis geïsoleerd is. Laat je een tuinhuis bouwen van houten palen en planken? Kies dan voor dikke planken. Hout van 35 mm dik isoleert natuurlijk beter dan hout van 18mm dik, je tuinhuis wordt er wel duurder van. Je kunt eventueel ook dunnere houten planken plaatsen met glaswol ertussen. Hierdoor blijft de ruimte eenvoudig warm.

Dikker hout zorgt ook voor een steviger tuinhuis. Woon je in een stormachtig gebied, dan kan het lonen om dikke palen en dikkere planken te gebruiken. Je tuinhuis waait dan minder snel kapot.

Enkel of dubbel glas

Dubbelglas isoleert beter dan enkelvoudig glas, maar is ook duurder dan enkelvoudig glas. Wil je het tuinhuis gebruiken als leef- of kantoorruimte? Dan is dubbel glas een slimme keuze. Gebruik je de ruimte vooral in de zomer, dan is enkelvoudig glas mogelijk al afdoende.

Raambekleding tegen tocht

Je kunt eenvoudig de tocht langs de ramen verminderen door gordijnen op te hangen. Heb je enkelglas gekozen, dan kun je eventueel ook luiken aan de buitenkant monteren. Deze luiken zorgen voor een extra isolatielaag.

Isolatie van dak en vloer

Het plaatsen van vloer en dakisolatie is eigenlijk alleen interessant wanneer je het tuinhuis gebruikt als verblijfplaats. Een opslag en tijdelijke leefruimte mag best koud zijn, als deze maar waterdicht is. Wil je de ruimte langdurig als verblijfplaats gebruiken? Kies dan voor een tuinhuis goede vloer-, wand- en dakisolatie.

Tuinhuis met overkapping

Bij het laten plaatsen van een tuinhuis kun je ook extra’s kiezen, zoals een overkapping of luifel. Een tuinhuis met overkapping is ideaal voor wanneer je graag regelmatig buiten wilt zitten. Onder de overkapping zit je altijd droog en deze is met een heater ook eenvoudig warm te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden