Je nieuwe vloer ligt in het huis, en dan? De vloer ziet er nog niet helemaal schoon uit, dus dit is het eerste dat je wilt gaat doen. Om je een beetje op weg te helpen leggen we uit hoe je in 3 stappen kunt zorgen voor een geheel schone vloer.

Bij het schoonmaken van een vloer kun je verschillende schoonmaakmiddelen gebruiken, die misschien wel allemaal anders gebruikt moeten worden. Daarom gaan we in dit artikel uit van het merk Lithofin, al jaren specialist in het produceren van middelen om vloeren te reinigen, beschermen en onderhouden. Wil je liever een ander merk gebruiken? Dat kan, maar lees dan wel het etiket voor de juiste dosering en inwerkingstijd.

1.      Cementsluiter verwijderen

Het is erg belangrijk om de cementsluier te verwijderen. Dit is een kleine laag voegmiddel (cement of lijm) dat achterblijft op de vloer na het drogen. Deze cementsluier zorgt voor een lichte waas over de vloer. Wat kan er gebeuren als je de cementsluiter niet goed verwijderd? In de toekomst kunnen er dan vlekken op de vloer ontstaan.

Haal dus een cementsluierverwijderaar en verdun het met water (1:4). Vervolgens kun je het met een borstel op de vloer aanbrengen. Laat het ongeveer 10 minuten intrekken en blijf ondertussen de vloer goed schrobben en borstelen. Als je dit hebt gedaan, kun je de vloer ruim spoelen met water en vervolgens laten drogen. Is de cementsluier nog niet verdwenen? Herhaal het bovenstaande en pas eventueel de dosering aan.

2.      Wekelijks onderhouden

Als de cementsluiter verdwenen is, dan hoef je de vloer alleen nog maar wekelijks te onderhouden. Een emmer water en een dopje onderhoudsreiniger is hierbij al voldoende. Dweil de vloer goed en laat de vloer vervolgens goed drogen.

3.      Eventueel intensief onderhoud

Merk je dat je de vloer niet meer zo goed schoon krijgt met een schoonmaakbeurt? Gebruik dan één keer per jaar of half jaar intensiefreiniger. Dit is een zeer krachtige reiniger die bestemd is voor de halfjaarlijkse schoonmaakbeurt. Mocht het gaan om een vloer in een bedrijfspand of horecazaak, dan kun je dit ook vaker toepassen. De intensiefreiniger moet ook verdund worden met water (1:4). Schrob het in en laat het vervolgens zo’n 10 minuten intrekken. Schrob het daarna nogmaals en spoel het vervolgens af met water.

Specialist in vloeren, tegels en badkamers

Wil je graag meer informatie over de onderhoud van je nieuwe vloer? Of ben je geïnteresseerd in vloertegels of misschien wel een geheel nieuwe badkamer? Neem dan contact op met Balotti Sanitair & Tegels. Dit bedrijf is al jarenlang de specialist op het gebied van sanitair, badkamers en (vloer)tegels en heeft een zeer ruim assortiment.