Deventer: een schitterende stad voor jong en oud!

Geplaatst op

Wanneer je op zoek bent naar een woning in Deventer, laat je dan informeren door aankoopmakelaar deventer. Ze weten alles van de prachtige woningen die hier te vinden zijn. Er zijn veel leuke dingen die jong en oud in deze boeiende stad kunnen vinden. Natuurlijk is in de eerste plaats de woning waarin je je intrek wilt nemen erg belangrijk. Veel mensen zoeken een woning met karakter, en meestal is dit niet een nieuwbouwwoning, maar juist eentje uit de jaren twintig of dertig. In deze blog vertellen we je hierover, maar ook de stad als interessante ruimte vol culinaire en culturele plekken komt aan de orde. Veel leesplezier: laat je inspireren! Wil je meer weten, neem dan contact op met Tysma, een makelaar met de vinger aan de pols als het om de woningmarkt in Deventer gaat.

Authentieke woningen in Deventer

In Deventer vind je veel woningen van lang geleden, zoals gebouw in de jaren twintig en dertig. Deze huizen kenmerken zich door mooie raampjes, waar vaak glas-in-lood in te vinden is. Ook erkers en bijzonder mooie deuren spelen een rol in een woning uit de jaren twintig – dertig. Of wat dacht je van een ´kamer en suite´, deze scheidt de voor- en achterkamer. We raden altijd aan om verlichting te kiezen die goed past bij de sfeer van de jaren 30-woning. Misschien zelfs wel lampen uit die tijd. Natuurlijk wel een beetje aangepast op een modern interieur. Het mooiste is een combinatie te maken tussen oud en nieuw. Veel jaren 30-woningen hadden een schouw, al dan niet met mooie tegels erop. In veel gevallen is deze verwijderd, wanneer je nog een woning kan vinden die origineel is op dit vlak, dan mag je wel spreken over de hoofdprijs!

Wat Deventer te bieden heeft

De echte liefhebber van kunst en cultuur komt helemaal aan zijn of haar trekken in de oude Hanzestad Deventer. Het is een bijzonder oude plek met een rijke historie. Deze vind je op tal van locaties terug. Maar niet alleen de geschiedenis speelt een belangrijke rol hier. Ook de cultuur van nu, heeft haar plaats in de stad. Voor jong en oud is er hier dan ook het nodige vertier te beleven. Cultuur en culinair genieten gaan hier heel goed hand in hand. Benieuwd naar de bezienswaardigheden van Deventer? We noemen er een aantal voor je op:

  • Museum de waag. Dit is het oude waaggebouw van Deventer. Hierin zie je veel wisselende tentoonstellingen. Je kunt ook een audiotour doen. In een waaggebouw wogen kooplieden hun waren. Zo wisten klanten dat het om eerlijke handel ging, ze kochten een hoeveelheid, bijvoorbeeld boter, die daadwerkelijk 10 pond was en niet stiekem 8 pond, door een of andere weegtruc van de verkoper.
  • Dol op speelgoed? In het speelgoedmuseum in Deventer kun je van alles vinden over speelgoed. Het heeft wel 13.000 objecten die je kunt bekijken.
  • Een bekende straat in Deventer is de Overstraat. Hier kun je allerlei boetiekjes vinden en leuke winkeltjes waar je terecht kunt voor allerhande bijzondere zaken, zoals kleding en accessoires.
  • Vaartocht over de IJssel. Deventer ligt aan de IJssel en daarom is het mogelijk om er een vaartocht te doen. Varen over de IJssel is erg leuk en je ziet de stad vanuit een andere hoek, heel anders dan vanaf de straat.
  • Deventer heeft verschillende kerken die de moeite waard zijn om te bezichtigen, zoals de Bergkerk en de Lebuïniskerk. Ze zijn zeer oud en laten mooi de historische ontwikkeling van het sacrale in Deventer zien. De eerste kerk is geprofaneerd, de tweede is eigendom van de Protestantse kerk.
  • Het Burger Weeshuis. Dit is een poppodium waar jaarlijks veel artiesten uit binnen- en buitenland komen optreden. De organisatie heeft een breed palet aan muziekstijlen waarmee ze haar publiek bedient. Zeker de moeite waard.
  • Vergeet niet de talloze restaurants en cafe´s, daar kun je heerlijk genieten met familie en vrienden.

Tot zover onze inspirationele tips. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste tips op het gebied van wonen, woning kopen en avonturen die je in je nieuwe thuisstad kunt beleven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden