De zwaartedeken is een vrij nieuw concept binnen Nederland en België en wordt snel ontdekt door de mainstream media. Verschillende grote tijdschriften (nationaal en internationaal) hebben al over de zwaartedeken geschreven en dit worden er alleen maar meer. Doordat het product redelijk nieuw is, leggen wij graag uit wat de zwaartedeken precies is en waarom jij deze ook zou moeten gebruiken om te slapen. In dit artikel kun je meer vinden over de zwaartedeken, wat het doet en welke je echt moet kopen.

Wat is een zwaartedeken?

De zwaartedeken is eigenlijk een normale deken, maar dan van 7 tot 9 kilo. De zwaartedeken heeft dit gewicht, omdat het verschillende voordelen met zich meebrengt.

De zwaartedeken van maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat de zwaartedeken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. De zwaartedeken van is gemaakt om een stevige knuffel na te bootsen. Vooral voor hoog gevoelige mensen is dit erg prettig en neemt het de angst en stress van het slapen weg. Deze gevoelens kunnen ervoor zorgen dat je lang in bed ligt te woelen voor het slapen gaan.

Niet goed slapen heeft een enorm effect op het dagelijkse leven. Slaaptekort zorgt voor meer stress, dat je je niet goed kunt focussen en uiteindelijk kan het leiden tot een depressie. Het principe van de zwaartedeken helpt deze symptomen te bestrijden.

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer je in slaap probeert te komen. Meer serotonine en melatonine wordt tijdens dit proces vrijgemaakt. Dit heeft als effect dat je sneller in slaap valt en dieper slaapt.

De zwaartedeken is, ondanks het gewicht, ventilerend en koel genoeg om in de zomeravonden te gebruiken. De zwaartedeken kan ieder seizoen van het jaar worden gebruikt.

De zwaartedeken kopen

U kunt de zwaartedeken bij verschillende winkels of webshops in Nederland kopen. Er komen steeds meer aanbieders van de zwaartedeken, let dus goed op de kwaliteit van de deken en waar deze vandaan komt. Wij raden aan om een zwaartedeken van Slaapt te kopen, deze deken is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit.

Een belangrijk verschil met andere zwaartedekens is dat het gewicht niet verschuift. Doordat het gewicht van de zwaartedeken niet verschuift kun je genieten van het volledige effect van de zwaartedeken. Let hier bij een zwaartedeken kopen goed op.