Wanneer je een vloerverwarming overweegt, is het goed om te weten wat nou precies de voordelen zijn. Daarom beschrijven we deze in deze blog. Lees snel verder en doe er je voordeel mee!

Warme voeten

Wanneer je bijvoorbeeld een hekel hebt aan een koude badkamervloer of gewoon een koukleum bent. Is een elektrische vloerverwarming misschien iets voor jou! Voornamelijk in de winterperiode is zo’n verwarming een uitkomst voor warme voeten en dus een verwarmd lichaam. 

Geen radiatoren

Wanneer je vloerverwarming als hoofdverwarming kiest, hoeven er dus geen radiatoren aanwezig te zijn. Dit zorgt voor ruimtebesparing en voor vrije wanden. Op deze manier kan je hier weer iets tegenaan zetten, zoals een kast of een spiegel. Ook worden radiatoren meestal niet als het meest fraaie onderdeel van een huis gezien. Een vloerverwarming is onzichtbaar en onderhoudsarm.

Warmteverspreiding

Radiatoren verwarmen een huis door warmte te laten circuleren één of twee punten in je huis. Verwarmen door middel van een vloerverwarming zorgt ervoor dat de warmte verspreidt vanuit de hele grondoppervlakte. Daarbij heb je met deze vorm van verwarming geen last van verwarmde luchtstromen, maar juist met stralingswarmte. Dit betekent dat de vloer wordt verwarmd door infraroodstralingen om de objecten en jouzelf in de omgeving te verwarmen. 

Bespaar energie

Naast de voordelen qua comfort, biedt een vloerverwarming ook een voordeel voor de portemonnee. Mede dankzij het verspreid opwarmen van de lucht is er minder energie nodig om de gehele woning op te warmen. Minder energie is natuurlijk niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. 

Gezond

In tegenstelling tot verwarmen via radiatoren biedt een vloerverwarming het grote voordeel dat er minder stof zich makkelijk kan opstapelen. Daardoor is het verwarmen van je woning door middel van een vloerverwarming een gezondere optie dan een radiator, waarbij stof met de opstijgende warme lucht wordt vervoerd.