De voordelen van aluminium meubels

Geplaatst op

Het meubilair in onze huishoudens bestaat tegenwoordig uit veel verschillende soorten materialen. Op deze manier krijg je steeds meer perfecte meubels. Daarnaast worden we ook duurzamer door efficiënter met natuurmaterialen om te gaan. Voor elke meubel set zijn weer materialen te bedenken die het beste werken. Daarbij moet je afvragen wat je interieurstijl is, is er sprake van veel zoninval en staan de meubels bloot aan natuureffecten zoals erosie. Vandaag gaan we dieper in op de voordelen van aluminium meubels.

Duurzame keuze

Het gebruik van aluminium is een duurzame keuze. Door middel van de efficiënte omgang van aluminium extrusie door specialisten als Klava wordt de basis gelegd van sterk meubilair. Aluminiumgieterijen zijn gespecialiseerd om van aluminium materiaal heel sterke constructies te bouwen. Het aluminium wordt omgegoten tot profielen die de perfecte sterkte en afwerking hebben om voor een meubel zo optimaal mogelijk te functioneren. Daarnaast is aluminium zeer goed bewerkbaar. Wanneer meubels worden afgeserveerd kan het aluminium gerecycled worden en weer nieuw leven worden ingeblazen. Het gerecycled materiaal kan voor hetzelfde product of een geheel nieuw product worden gebruikt. Ieder ontwerp is mogelijk.

Aluminium in tuinmeubels

Er wordt veel aluminium verwerkt in tuinmeubelen. Deze hebben vaak een tijdloze stijl en zijn gemakkelijk schoon te maken. Je kunt dit eventueel combineren met een extra beschermende coating laag. Het aluminium is roestvrij wat ervoor zorgt dat je weinig onderhoud nodig zult hebben om aluminium meubilair in een goede conditie te houden. Het materiaal is dus goed bestendig tegen natuureffecten zoals regen, sneeuw en hoge en lage temperaturen. Aluminium is Uv-straling bestendig. Mede hierom is aluminium dus een uitstekende keuze om te verwerken in tuinmeubilair. Daarnaast is het gebruik van aluminium een stijlvolle keuze en ook in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Wanneer je dit materiaal in je eigen meubilair wilt verwerken is dit zeker mogelijk. Dit kan op kleine, maar ook grote schaal gerealiseerd worden. Door in gesprek te gaan met een aluminium gieterij kun je al je gewenste productformaten laten produceren. Het voordeel is dat een gieterij tot in uiterste precisie grote en kleine productonderdelen kan produceren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden