Ieder jaar zijn er diverse onderzoeksbureaus die kijken naar wat de beste gemeente of stad is om in te wonen in Nederland. Utrecht draait al jaren mee in de top van prettigste steden om in te wonen en in een recent onderzoek van Atlas stond Utrecht op een tweede plaats, nét achter Amsterdam. De vraag is echter welke wijken in Utrecht het mooist zijn en wat daar de reden achter is. In deze blog hebben we de vier leukste wijken voor je op een rijtje gezet.

Het centrum van Utrecht

Over het algemeen is een van de mooiste delen van een stad het oude centrum, zo ook in Utrecht. In het hart van Utrecht bruist het van de gezelligheid door de winkels, cafés, prachtige panden en natuurlijk de grachten. Uiteraard komt een woning in het centrum wel met een bijpassend prijskaartje, al is dit centrum een stuk goedkoper dan in Amsterdam. Daarnaast is het volgens vrijwel iedere bewoner ook een stuk fijner wonen dan in de hoofdstad.

Buiten Wittevrouwen

Een andere prachtige wijk om in te wonen is Buiten Wittevrouwen. Deze wijk is niet geheel toevallig zo populair vanwege de ligging; net buiten de oude binnenstad en dichtbij toegangswegen voor bedrijven aan de rand van de stad. Dit maakt dat de wijk voornamelijk populair is bij relatief jonge, werkende volwassenen met een goede baan. Het karakter van de stad is nog steeds merkbaar door de vele hofjes en straatjes in de wijk.

Oudwijk

Een andere wijk waar mensen bijzonder graag willen wonen ligt vrijwel naast Buiten Wittevrouwen, dus ook aan de oostkant van het oude centrum. Deze wijk stond vroeger bekend als een wijk met enorm veel winkeltjes en horecagelegenheden en heeft daarom nog steeds prachtige panden met gerestaureerde gevels. Het vele groen en de loopafstand tot het echte centrum maken dit een gewilde wijk. Woningen die te koop staan zijn schaars, dus zorg dat je een goede makelaar in Utrecht vind die je kan helpen met de zoektocht.

Leidsche Rijn

Ten opzichte van de oudere wijken in het centrum van Utrecht is Leidsche Rijn compleet iets anders. Deze nieuwbouwwijk ten westen van het centrum is erg populair bij gezinnen met jonge kinderen die toch in de stad willen wonen. Het is een veilige buurt en nog steeds op een korte afstand van het centrum.