Vintage meubels kunnen vrij duur zijn om aan te schaffen. Gelukkig is een vintage/industrieel interieur ook goed zelf te maken. Zeker als je handig bent dan kan het een leuk project zijn om met steigerbuizen aan de slag te gaan om meubels te maken. Meubilair van steigerbuizen kan in bijna elke ruimte van het huis worden geïmplementeerd, het is gemakkelijk te kopen en nog gemakkelijker in elkaar te zetten: een ultiem project voor de echte doe-het-zelver. We geven je een aantal meubels die je zelf kunt maken met steigerbuizen.

Kledingrek voor gebruik met kledinghangers

Of je nu op zoek bent naar een karaktervolle winkel of niet genoeg kastruimte in je appartement heeft, een rail gemaakt van steigerbuizen, kan een economische en stijlvolle oplossing zijn. Het heeft die klassieke robuuste look gecombineerd met eenvoudige functionaliteit. Het beste van alles: dit is een van de simpelste meubels die je met steigerbuizen in combinatie met buiskoppelingen kunt maken. Kies voor een zwart gelakte steigerbuis voor een nog strakkere uitstraling.

Rijdend catering karretje van steigerbuis- en hout

Wil je je gasten imponeren met een luxe serveerkar? Met behulp van steigerhout, een setje wielen en steigerbuizen. Met zo’n karretje kun je wat panache toevoegen aan elke bijeenkomst. De mobiliteit en functionaliteit van de steigerbuiswagen zal je gasten elke keer weer versteld laten staan.

Een salontafel van steigerhout en steigerbuis

Ook kun je salontafels maken met behulp van een stuk glas of hout als plaat en als basis de steigerbuizen met buiskoppelingen. Het leuke hiervan is dat je door het gebruik van een glasplaat door de tafel heen kan kijken. Wil je dat de salontafel mobiel is? Het enige wat je dan nog moet doen is het vervangen van de pootjes met zwenkwielen.

Gemakkelijk in elkaar te zetten

Het voordeel van het gebruik van steigerbuizen met buiskoppelingen is dat de koppelingen altijd worden geleverd met bevestigingsmaterialen. Het enige wat je voor de bevestiging nodig hebt is een inbussleutel voor het aandraaien van de inbusbout. Voor iedere doe-het-zelver is dit een van de makkelijkste opties om eigen meubels te maken.