Nu je aan het werk bent, is het van essentieel belang om de juiste hoogte van je elektrisch verstelbaar bureau te bepalen om de best mogelijke houding te behouden. Het zou van weinig belang zijn om een staand bureau te gebruiken als je  je rug zou belasten, of als je zich zou inspannen om er bij te komen, dus hier zullen we de perfecte hoogte van je specifieke staand bureau bepalen. Let wel, als je op zoek bent naar details over de juiste hoogte voor een loopbankdesk, maak je zich geen zorgen, dezelfde regels zijn van toepassing.

Wat is de juiste hoogte voor een staand bureau?

De hoogte van je bureau moet over het algemeen op ellebooghoogte zijn. Dit betekent: omdat je ellebogen in een hoek van 90 graden ten opzichte van de vloer staan, meet je de afstand van de vloer tot de onderkant van je elleboog. Het bureau moet op deze hoogte worden gebouwd.

De gemiddelde stahoogte voor iemand van 1.80  is bijvoorbeeld 111 cm hoog, maar onthoud dat dit een leidraad is en dat je rekening moet houden met de verhoudingen van je lichaam voordat je op een hoogte gaat zitten.  Natuurlijk kunt je altijd een verstelbaar bureau pakken als je dat wilt.  Een eenvoudige manier om de juiste hoogte te krijgen om te staan *en* en* je bestaande bureau te behouden is door gebruik te maken van een staand bureau-omvormer.

De stappen om je bureau op de juiste hoogte te zetten zijn:

  • Ga rechtop staan met je hoofd naar het plafond toe en je schouders iets naar achteren.
  • Houd je armen bij je zij en buig je elleboog tot 90 graden.
  • Breng het bureau omhoog totdat je vingers de toetsen van het toetsenbord zachtjes aanraken.
  • Stel nu de hoogte van je beeldschermen zo in dat je ogen naar het bovenste derde deel van het beeldscherm kijken.

Je nek en rug

Bij het gebruik van een staand bureau is de hoogte van de monitoren belangrijk en de afstand tussen je ogen en de monitor is belangrijk. je moet de monitoren instellen op een hoogte waarbij je ogen zich in het bovenste 1/3 tot 1/4 van het schermgebied bevinden. Dit vermindert de belasting van de ogen en voorkomt dat je je hoofd omhoog of omlaag kantelt om dit te compenseren. Deze aanpassing in je hoofd heeft grote negatieve gevolgen voor je nek na verloop van tijd. Lager zijn is beter dan hoger.

De brandpuntsafstand is ook belangrijk. je wilt dat de monitoren ongeveer 60 centimeter van je ogen worden geplaatst. Dit voorkomt dat de ogen van de monitoren te dicht bij elkaar komen en helpt je gemakkelijker de hoogte van de monitor te compenseren als deze iets te hoog of te laag is.