In een minimalistisch interieur is het de kunst om vooral niet te veel te doen. En dat is best lastig, omdat je zo weinig kunt doen. In deze blog geven we je een aantal tips waarmee het een stuk makkelijker wordt om een minimalistische basis te geven aan een interieur om in te relaxen. Kijk snel met ons mee en door je creatieve voordeel met deze tips. Veel plezier met lezen en laat je vooral inspireren.

Wat is basis van een minimalistisch interieur?

Je kunt veel vloeren als basis voor een minimalistisch interieur nemen. Zeker vloeren die niet te dominant aanwezig zijn. Of het nu een houten-, laminaat- of een gietvloer is. Je komt er zeker mee weg in een minimalistisch design. We zeggen: ‘je komt ermee weg’, omdat een minimalistisch interieur nogal kritisch op zichzelf is. Je hebt creatieve ruimte, maar de penseelstreken die je kunt zetten zijn beperkt. Dat is ook de kracht van het interieur: less is more. Zoveel mogelijk zeggingskracht met zo weinig mogelijk middelen. Als we al deze dingen bij elkaar nemen, dan moeten we concluderen dat we zelf nogal fan zijn van de gietvloer of resin floors.

Welke kenmerken heeft een minimalistisch interieur?

Vele mensen zijn bekend met een Scandinavisch interieur of een modern design met veel antraciet en industriële kenmerken. Een puur minimalistisch interieur inrichten is nog wel even een andere koek, omdat er toch wel wat vaste regels zijn:

  • Nauwelijks of geen versiering
  • Veel egale vlakken zonder decoratieve objecten
  • Gebruik van natuurlijke materialen
  • Een Aziatisch ontwerptrant (bamboe, Boeddhabeelden, natuursteen)

In een interieur met een minimalistische stijl vinden we voornamelijk lichte tinten: wit, grijs of zwart. Vergeet ook het zwart en de aardekleuren niet. Je kunt online veel inspiratie vinden voor een minimalistisch interieur. Natuurlijk kun je ook een expert vragen om je te helpen. Laat je inspireren en maak er iets schitterends van!