Bijna iedereen heeft wel eens een professionele slotenmaker nodig. Het aanbod is in grote steden alleen zo groot dat een keuze lastig kan blijken. De juiste slotenmaker voor jouw situatie vind je als volgt.

Wat heb je nodig?

Wil je alleen een slot open laten maken of is het tijd om alle sloten in huis te vervangen? Slotenmakers bieden een breed pakket aan diensten. Voor de gemiddelde slotenmaker is een slot schadevrij openen vaak geen probleem, maar lang niet alle slotenmaker zijn bijvoorbeeld Politie Keurmerk Veilig Wonen erkend. Hieraan herken je een slotenmaker die deskundig advies over inbraakbeveiliging mag geven. Ook het monteren van meerpuntssluiting vraagt om de nodige ervaring. Kies dus een specialist als je deze nodig hebt.

Bestudeer de reputatie

Helaas zijn er tegenwoordig tal van louche websites waar gouden bergen worden beloofd tegen de laagste prijzen. Je bent niet de eerste die na het bellen een flinke afrekening gepresenteerd krijgt. Kijk dus eerst eens rond op recensieplatformen en bezoek eens een website van een beroepsvereniging. Alle PKVW erkende slotenmakers zijn bijvoorbeeld te vinden op de website politiekeurmerk.nl.

Neem contact op

Als je een potentiële slotenmaker hebt gevonden, neem vooral contact op met het bedrijf en zorg dat je in contact komt met de vakman. Je hoort snel genoeg of je meerkeuze optie wordt doorgeleid. Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan: vraag altijd om een prijsindicatie. Vraag ook door of dit inclusief voorrijkosten en materiaalkosten is. Een ervaren slotenmaker kan je vrij gedetailleerd een kostenplaatje schetsen. Zo voorkom je verrassingen nadat de slotenmaker daadwerkelijk is geweest. Houd er wel rekening mee dat bijvoorbeeld extra veilige sloten een stuk duurder zijn dan standaard sloten. Wees dus wel realistisch in je verwachtingen.

Een goede voorbereiding kan je een hoop geld besparen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gerenommeerde naam in je omgeving. Zo is 4-Locks Slotenmaker Haarlem al decennialang het adres in Noord-Holland.