De industriële betonlook is tegenwoordig ongekend populair, zowel in de woonkamer, huiskamer als badkamer. In dit blogbericht lees je hoe je een stijlvolle betonlook creëert met betonlook tegels, verf en andere elementen.

Betonlook tegels

De betonlook tegels zijn ideaal voor het creëren van een mooie warme uitstraling in de badkamer. Het geeft een idee van een gegoten betonvloer, tegen een fractie van de kosten. De betonlook vloertegels zijn ook op de muren te gebruiken. Hierdoor kun je de vloertegels door laten lopen op één of meerdere badkamermuren.

De keramische betonlooktegels zijn dikker dan reguliere wandtegels en hierdoor ook meer slijtvast. Het plaatsen van deze tegels vereist hierdoor een goede stevige lijm, anders blijven raken de tegels na verloop van tijd weer los. Kom je hier niet uit? Vraag een specialist om advies.

Betonlook verf

Het creëren van een betonlook op muren kan ook met speciale betonlookverf. Deze verf dient wel afgewerkt te worden met een vochtwerende coating, anders zijn de muren niet beschermt tegen schimmelvorming. Tegels zijn in dit opzichte meer slijtvast.

Luxe uitstraling: combineer met witte of donkere tegels

Betonlook tegels kun je heel goed combineren met witte tegels. Laat bijvoorbeeld één of twee muren wit, of kies voor een zwarte of donkere vloertegel.

Stoere betonlook: combineer met hout

Om je badkamer een stoer geheel te maken, kun je gebruik maken van een houten (of houtlook) badkamermeubel. Hout zorgt voor warmere sfeer in de badkamer en geeft een stoere uitstraling. Samen met de witte/zwarte en betonlook tegels heb je een stoere en luxe badkamer.

Extra tip: betonlook tegels ook in de woonkamer of keuken

Betonlook tegels zijn ook te gebruiken in de woonkamer. Hierdoor kun je de sfeer van de badkamer ook verwerken in de woonkamer of keuken. Deze vloertegels zijn vanwege hun slijtvaste eigenschappen ideaal voor in de keuken.