Het kiezen van het materiaal van je vloer wordt beschouwd als een van de meest uitdagende taken bij het ontwerpen van het interieur van je huis. De vloer zal fungeren als het canvas waarop de kleuren, patronen en het ontwerp van je meubels en decoraties zullen worden gebaseerd.  Om je te helpen in je besluitvormingsproces, heeft Mul Meubel een lijst van de soorten vloerbedekking materialen en de voordelen die ze je kunnen bieden:

Gietvloeren

Een gietvloer is erg populair in Nederland. Het is niet alleen een erg praktische vloer die eenvoudig is schoon te houden en niet snel zal beschadigen. De vloer is ook beschikbaar in alle mogelijke kleuren. Het kan relatief snel worden toegepast en is ook te combineren met vloerverwarming.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn een optie voor degenen die de grandeur van hout of steen willen vastleggen zonder een klein fortuin neer te leggen. Laminaat is winterhard en vertoont gedurende tien jaar geen tekenen van verkleuring of vlekken. Het wordt niet gemakkelijk beïnvloed door vocht zoals hout en het zal minder zorg vergen dan authentieke houten of stenen vloeren.  Schoonmaken van je laminaatvloer is simpelweg het wegvegen van stof en vuil en dweilen.

Linoleumvloeren

Linoleumvloeren zijn een samenstelling van kurkhoutstof, kalksteen, gerecycled houtmeel en lijnolie. Het wordt beschouwd als een van de meer milieuveilige keuzes als het gaat om vloerbedekkingsmaterialen. Linoleumvloeren zijn bestand tegen schokken of deuken. Oliën kunnen ook geen invloed hebben op linoleumvloeren en deze niet beschadigen. Een vloer met dit type tegel zorgt voor een glad en comfortabel gevoel.

Stenen vloeren

Omdat er verschillende soorten stenen zijn, zijn er ook natuurstenen tegels in verschillende soorten zoals kalksteen, klei, graniet, kiezelsteen, zandsteen, leisteen, travertijn en onyx. Ze zijn over het algemeen duurzaam en bieden een ongeëvenaarde elegantie aan het interieur van uw huis. Stenen vloeren zijn ook bestand tegen hoge temperaturen en zijn geschikt om te worden geplaatst in de buurt van bronnen van stralende verwarming, zoals open haarden, kachels of ovens.

Tegelvloeren

Tegelvloeren zijn er in verschillende soorten zoals keramiek, porselein, steengroeve en mozaïek. Installateurs zullen voegmiddel nodig hebben om ze goed op de vloer te leggen. Wanneer tegels worden geglazuurd, kunnen ze vlekbestendig zijn. Het deelt dezelfde kwaliteit van hittebestendigheid met stenen vloeren en als zodanig, kunnen ze worden gebruikt in de buurt van open haarden, ovens en kachels ook.

Vinylvloeren

Hoewel synthetisch van oorsprong, vinyl vloeren bereikt de rijke, diepe en elegante uitstraling van houten vloeren. Dit vloertype is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, aangezien de productieprocessen van vinyl in de loop der decennia zijn verbeterd. Vinylvloeren zijn duurzaam en zullen bestand zijn tegen schokken en krassen op hun oppervlakken. Vinylvloeren zijn kosteneffectief en zijn de gemakkelijkste om te investeren in het begin.

Houten vloeren

Houten vloeren zijn de klassieke optie en worden geleverd in eikenhout, esdoorn en bamboe. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen houten vloeren lang meegaan. Het reinigen van houten vloeren vereist alleen het vegen en het aanbrengen van een polijstoplossing tijdens het af en toe schrobben.