Er zijn vele soorten vloeren op de markt. Zo ook PVC vloeren. PVC-vloeren zijn ontzettend populair. Steeds vaker kiest men voor PVC in plaats van tegels of laminaat. Er zitten verschillende voordelen aan een PVC-vloer. 

Erg veelzijdig

PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Zo is er voor elk interieur wel een geschikte PVC vloer te vinden. Daarnaast zou je in elke kamer een PVC vloer neer kunnen leggen. Deze vloeren zijn ook geschikt voor in de badkamer en de keuken, omdat deze waterbestendig zijn. 

Gaat lang mee

Als je een PVC-vloer koopt krijg je meestal 25 jaar garantie mee. Dit zou betekenen dat je vloer in ieder geval 25 jaar meegaat. 

Relatief goedkoop en niet van echt te onderscheiden

Een PVC-vloer is een relatief goedkope vloer als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld een echte hardhouten vloer. PVC-vloeren hebben erg realistische prints en afwerkingen, waardoor je dezelfde look kunt creëren als met een vloer van echt hout, beton of natuursteen.  

Geschikt voor kinderen en huisdieren

Ook voor kinderen en huisdieren is deze vloer geschikt. De meeste PVC vloeren hebben een antisliplaag waardoor ze niet uitglijden. Ook werkt deze vloer geluiddempend, voelt warm en zacht aan tijdens het lopen. Zo heb jij en je buren geen last van stampende of springende kinderen. 

Verschillende pvc merken

PVC vloeren worden door verschillende bedrijven en merken gefabriceerd. Op vleugelvloeren.nl vind je onder andere meer informatie over PVC vloeren van het merk Quick-Step en Viva floors vloeren.

Onderhoudsvriendelijk

De droom van elke man en vrouw (vooral met een gezin met kinderen of huisdieren) : een onderhoudsvriendelijke vloer. Als er eten of drinken gevallen is kun je dit bijvoorbeeld makkelijk opdweilen. Voor dit type vloer heb je geen (hout)olie of dergelijke nodig. Met een stofzuiger, wat schoonmaakmiddel en een dweil zit je goed!