6 redenen voor siergrind in de tuin

Geplaatst op

Het valt op: je ziet steeds meer grind in voor- en achtertuinen. De reden voor deze ontwikkeling is ons wel duidelijk! In deze blog delen we de 10 beste redenen waarom mensen steeds vaker siergrind aanschaffen.

Grind is goedkoop

Als we grind vergelijken met andere soorten grond, is het stukken goedkoper om voor siergrind te kiezen, dan voor bijvoorbeeld tegels. Daarnaast is de roulatie en de slijtage van tegels ten opzichte van siergrind vaak vele malen hoger.

Gemakkelijk aan te leggen

De tuin is typisch iets wat men doorgaans liever zelf doet, dan door een bedrijf om zo wat kosten te besparen. Ook met grind kun je zo erg veel besparen omdat het vrij makkelijk is om het zelf aan te leggen.

Grind heeft klasse

Een tuin met mooi siergrind geeft over het algemeen een erg chique uitstraling en geeft klasse aan een anders wat simpelere tuin. De meeste tegels worden vaak toch wat minder netjes onderhouden en grind ziet er altijd goed uit!

Grind hoef je niet te onderhouden

Dat brengt ons tot het punt van onderhoud. Het enige wat je soms zult moeten doen is het grind een beetje egaliseren en klaar. Je hoeft niet veel schoon te spuiten, want…

Grind geleid de regen

Grind zorgt er namelijk ook voor dat het regenwater goed wegstroomt. Hierdoor ontstaan er geen grote plassen met regenwater op je voor- of achtertuin. Doordat het water wegstroomt, blijft het siergrind ook langer mooi. Tegels waar regenwater op blijft liggen krijgen al gauw lelijke aanslag. Dat probleem zul je met siergrind niet hebben!

Grind is goed voor het milieu

Tegenwoordig is het belangrijk dat men nadenkt over de invloed van ons menselijk handelen op het milieu en de natuur. We scheiden ons afval en vermijden vaak giftige stoffen in onze tuinen. Het mooie van grind is dat, omdat het een natuurlijk product is, het geen enkel negatieve effect heeft op het milieu.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden