Kunstgras is erg geschikt om gewoon gras te vervangen in de tuin. Maar ook binnenshuis kan kunstgras echt een aanwinst zijn voor het interieur. We geven 5 redenen waarom een groenstrook ook heel goed als vloerbedekking kan worden gebruikt.

 

Makkelijk te plaatsen

In tegenstelling tot laminaat, parket of tegels hoef je met kunstgras geen uren in de weer om een vloer te leggen. Bespaar jezelf het knippen, snijden en klikken van een houten vloer. Kunstgras wordt altijd geleverd in grote rollen, welke je eenvoudig kunt leggen. Het vraagt alleen om een kleine plakrand, zodat de vloerbedekking niet gaat krullen.

 

Eenvoudig schoon te houden

Een ander voordeel is het schoonmaken van de vloer. Het groene kunststof is makkelijk te onderhouden. In tegenstelling tot vloerbedekking en parket veeg je vlekken eenvoudig weg met een doekje. De ondergrond is makkelijk te stofzuigen en daarnaast is vuil niet snel te zien tussen het polige kunstgras.

 

Een rustgevende kleur in het interieur

Groen staat in de kleur psychologie voor rust en kalmte. De kleur wordt vaak geassocieerd met balans en harmonie. Het is erg fijn thuiskomen in een groene omgeving, daarnaast kan het ook in een kantoor zorgen voor een gevoel van kalmte. Je kunt natuurlijk een muur verven, maar kunstgras zorgt ervoor dat je ook heerlijk ontspannen op de vloer kun liggen.

 

Ideaal voor huisdieren binnenshuis

Als je buiten weinig ruimte hebt, is kunstgras een perfecte optie om je huisdier ook binnen te kunnen laten spelen. Een strook groen kan zorgen voor een verlenging van je tuin waar je hond of kat onbezorgd kan spelen. Bij eventuele ongelukjes is het kunstgras makkelijk weer schoon te maken.

 

Past bij alle meubels

Net als bij echt gras past elk type meubel bij de standaard kleur van kunstgras. Zowel eiken, beuken of grenen oogt goed op groen. Kunstgras is daardoor makkelijk in een interieur toe te voegen. Mocht groen echt niet in een kamer passen, dan is het altijd mogelijk om in een andere kleur te bestellen.

 

Heb je kunstgras nodig voor binnen- of buitenshuis? Bij Kunstgrasconcurrent kun je eenvoudig online kunstgras kopen. Ook voor de aanleg kun je bij hen terecht.