Niet alle huizen krijgen veel natuurlijk licht, vooral die in voorstedelijke gebieden.  Vaak zijn de huizen te dicht bij elkaar om veel licht te krijgen, zelfs als ze fantastische ramen hebben.  Soms zijn de ramen zijn er meer in overvloed op een schaduwrijk deel van het huis.  Er zijn vele redenen, en gelukkig zijn er ook oplossingen.  Deze 5 tips voor het maken van uw huis licht en helder zal dingen zullen u helpen om uw huis uit het donker en in het licht:

Maak de ramen schoon

Als je dag na dag in of uit dezelfde ramen kijkt, is het moeilijk om de stoffige film op het glas te zien.   Beide zijden van elk raam moeten worden schoongemaakt. Haal de schermen eraf en maak ze ook schoon.  U zult verbaasd zijn hoeveel licht er geblokkeerd wordt door stoffige schermen en ramen.

Stel de gordijnen goed af

Zorg ervoor dat de verhoudingen op alle ramen van dezelfde kamer gelijk zijn.   Als de roeden zich op één raam 8 inch voorbij de zijkant van het raamkozijn uitstrekken, laten de roeden op alle andere ramen in de kamer 8 inch voorbij het raamkozijn uitstrekken.  Soms heb je architectonische kenmerken van een kamer die de limiet voor alle ramen in de ruimte instellen.  Houd de grootte in overeenstemming met deze beperkingen in gedachten.  Open de gordijnen zodat ze in de ruimte buiten het raamkozijn worden verzameld, zodat u het glas niet blokkeert met de stof van het gordijn.  De gordijnen bedekken alleen de wandruimte en laten de waardevolle glasruimte open om het licht binnen te laten.

Trek de jaloezieën zo ver mogelijk open

Dit laat veel meer licht binnen dan alleen het horizontaal openen van de jaloezieën. Waarschijnlijk hangt er een lange trekkoordlengte.  Richt het netjes op en laat het in de vensterbank zitten of stop het tussen twee blinde lamellen die zich bovenin het raam hebben verzameld.  Laat hem niet aan de vloer hangen, want dat ziet er rommelig uit.  Je wilt niet dat er iets rommeligs uitziet.

Verwijder takken en bladeren die voor het raam hangen

Het manicuren van buitenruimtes is een van de top must do items bij het voorbereiden van uw huis voor de verkoop.   Zorg ervoor dat alle planten die de ramen blokkeren, zo worden gesnoeid dat ze er netjes uitzien en dat het licht in uw huis kan binnendringen.  Sta niet toe dat planten ramen blokkeren.

Voeg verlichting toe aan de woonkamer

Gebruik de helderste lamp, zoals een booglamp, die je kunt gebruiken zoals aangegeven door de lampenfabrikant.  Neem nooit genoegen met een 40 watt lamp als je een 100 watt lamp kunt gebruiken.  Het lichtverschil is dramatisch. Je hebt het licht nodig, dus neem geen genoegen met minder dan wat je kunt gebruiken.  Verlaat geen donkere hoeken. Plaats een klein tafeltje met een lamp of een staande lamp indien nodig om de ruimte op te fleuren.  Elke kamer moet 3 soorten licht hebben. Ambient – de algemene verlichting van een kamer (plafondverlichting); taak – zoals een leeslamp; en accent – zoals een staande lamp in de hoek van een kamer die de hoogte van een plafond benadrukt.  Zorg ervoor dat je ze alle drie in elke kamer hebt om de grootste klap voor je verlichtingsbok te krijgen.