Er bestaan veel soorten vloeren waaruit je kunt kiezen wanneer je een nieuwe woning betrekt, of wanneer je een verbouwing op de planning hebt staan. Omdat we in deze blog lang niet genoeg tijd hebben om alle soorten vloeren die er zijn te behandelen, gaan we het in deze blog hebben over de verschillende soorten stenen vloeren waaruit je kunt kiezen.

Castle stones

Ben je op zoek naar een stenen vloer met een statige, deftige en klassieke uitstraling? Dan ben je misschien al eens de zogenaamde castle stones tegengekomen. Dit zijn grote vloerstenen die erg veel weg hebben van een kasteelvloer – vandaar de naam! De castle stones zijn erg onderhoudsvriendelijk en ze staan goed bij diverse soorten interieurs en meubilair. Zowel klassieke houten meubels als moderne industriële glazen tafels en kasten passen hier erg goed bij.

Marmeren vloer

Een marmeren vloer is iets wat je regelmatig terugziet in gebouwen die autoriteit wensen uit te stralen. Je kunt hierbij denken aan gemeentehuizen, raadhuizen, senaten maar ook in gebouwen zoals kerken, synagogen en moskeeën kun je wel eens een marmeren vloer aantreffen.

Tavertin/Tavertijn

Tavertin of tavertijn is een kalksteensoort. Beide namen worden regelmatig door elkaar heen gebruikt. Ze zijn allebei even correct. De steensoort heeft een vrij uitgesproken en unieke uitstraling. De stenen zijn wat minder duurzaam en kunnen snel beschadigen. Je ziet dan ook vaak dat vloeren met stenen van tavertin/tavertijn vaak behandeld worden met een speciale was.

Leisteen

Leistenen vloeren zijn doorgaans vrij makkelijk voor wat betreft oderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en elke steen is uniek. Trouwens, het is belangrijk om te weten dat deze stenen over het algemeen niet glad zijn. De stenen hebben een wat onregelmatige structuur en zijn van nature wat grover. Hierdoor voelt de vloer niet glad aan. Er zit een duidelijk voordeel aan deze grofheid: hierdoor vallen krassen en beschadigingen nauwelijks op!