1. Isolatie

Alle studies wijzen erop dat je eerst je huis van buiten het raam moet isoleren. Dit zorgt voor isolatie tegen geluid, warmte en kou. Aluminium rolluiken zijn daarom ideaal voor het isoleren van je huis. Het aluminium gordijn heeft een dikke kern van hoogwaardig isolatieschuim dat een goede buffer vormt.

Het grootste voordeel van een rolluik is dat het je airconditioning en verwarming veel efficiënter kan maken. Rolluiken kunnen je huis wel tien graden koeler maken zonder dat je je airco aan hoeft te zetten, iets wat op een echt warme dag zeer wenselijk is.

2. Op afstand bedienbaar

De laatste trend is nu motorisering. Door middel van elektrische rolluiken kun je je rolluik vanuit huis bedienen met een handzender. Hierdoor hoef je niet eens uit bed komen om je rolluik omhoog of omlaag te doen. Met een druk op de knop ben verduister je je kamer volledig.

Als je de kosten liever laag houdt, kunnen handmatig bediende rolluiken worden geopend en gesloten met een bandopwinder, koordopwinder of slingerstand.

3. Ideaal voor beveiliging

Vergis je niet; de grootste reden voor het aanvragen van rolluiken is vaak omdat mensen net zijn beroofd. Inbraak is ontzettend vervelend en daarom kun je het beter voorkomen door meteen een rolluik aan te schaffen.

Aluminium rolluiken zijn een goed afschrikmiddel. Ik zal niet zeggen dat dieven niet kunnen inbreken, want als ze er echt in willen stappen, dan lukt het wel. Maar als een dief op zoek is naar een willekeurig huis om in te breken, gaan ze meestal voor de gemakkelijkste weg. Veel mensen kiezen er daarom voor om alleen rolluiken aan de voorkant of benedenverdiepingen van hun huis te plaatsen. Aluminium rolluiken zijn ideaal als je veel reist en je huis voor langere tijd onbeheerd achterlaat. Ze zijn ook ideaal voor vakantiehuizen die enkele seizoenen leegstaan.

4. Rolluiken geven volledige duisternis

Een rolluik geeft volledige duisternis, wat ideaal is voor werknemers in ploegendienst. Een ander voordeel de vermindering van het lawaai. Beide voordelen dragen bij aan een goede nachtrust. Chronische slaaptekort is in verband gebracht met diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht en depressie. Als arbeider in een ploegendienst heb je geen keuze wanneer je moet slapen, dus een goede slaap (dag of nacht) is van groot belang voor je gezondheid en welzijn. Investeren in alle hulpmiddelen die je helpen om te slapen is dus erg zinvol.