Stof kom je overal tegen. Het heeft de neiging om overal vandaan te komen of je je meubels nu onlangs nog hebt afgenomen of je de ramen en deuren dicht hebt gehouden: stof komt je huis binnen en dwarrelt neer op de grond. Nu is stofzuigen een taak die men doorgaans eens of een paar keer per week doet om de boel bij te houden, maar er zijn ook plekken waar stof zich verzamelt zonder dat je er erg in hebt. En laat dit nou net plekken zijn die je doorgaans overslaat met je stofzuiger. In deze blog geven we je 4 van deze geheime locaties.

Tip: heb je geen tijd om deze plekjes allemaal regelmatig langs te gaan? Neem dan een schoonmaakbedrijf in de hand. Wij adviseren je dit schoonmaakbedrijf uit Harderwijk.

Locatie 1: onder de piano

Natuurlijk heeft niet elk huishouden een piano, maar iedereen kent wel iemand uit zijn kennissenkring of vriendengroep of iemand binnen de familie met een piano in huis. Ze komen dus nog wat vaker voor dan je denkt! Een dergelijk meubelstuk is zwaar, moeilijk te verplaatsen en ook nog eens open aan de onderkant. Hier komt en blijft vaak stof onder te liggen.

Locatie 2: in lage kasten

De ruimten in lage kasten kunnen op den duur aardig wat stof gaan verzamelen. Het is een raadsel hoe er zo veel stof in een lade of in een kast terecht kan komen, maar haal er maar eens wat spullen uit en je zult merken hoeveel stof zich daar kan verzamelen in een relatief korte tijd.

Locatie 3: achter wasmachine en droger

Het washok is een plek waar zich erg veel stof verzameld omdat er doorgaans weinig ventilatie is in de vorm van een raam wat open kan. Daarnaast wordt er in het washok vieze kleding verzameld die vaak ook stof en pluisjes achterlaat op de grond. Dit komt dan weer achter de wasmachine en de droger terecht. Je doet er dus goed aan om ook achter deze apparaten regelmatig te zuigen.