Ondanks dat het in Nederland niet vaak tropisch warm is, kan het af en toe toch echt wel erg warm worden. Als de zon dan direct op je huis staat stijgt de temperatuur in huis en weet je het vaak door de hitte niet meer waar je het zoeken moet. Om ervoor te zorgen dat de zon niet direct op je ramen schijnt, waardoor de temperatuur in huis minder snel en hoog stijgt is het slim om de zon uit je huis te weren. Dat kan met verschillende opties: 

Met een rolluik

Rolluiken zitten aan de buitenkant van je huis en zorgen ervoor dat er geen zonnestraaltje meer naar binnen kunt komen. Ze hebben een hoge isolatiewaarde en houden inbrekers ook beter op afstand. De rolluiken zijn gemakkelijk met een schakelaar te bedienen. Wil je rolluiken kopen? Neem dan  eens kijkje op zonweringbestellen.nl. Zij maken de rolluiken voor je op maat. 

Lamellen

Lamellen hebben een tijdloos imago en zijn bevestigd voor je ramen binnenshuis. Lamellen zijn te koop in verschillende materialen en kleuren. Zo kies je de lamellen die het beste past bij je interieur. Lamellen kan je volledig ‘dicht’ doen, maar je kunt er ook voor kiezen om toch nog wat licht door te laten en een klein kiertje tussen de lamellen open te houden. Door je lamellen volledig dicht te doen houd je uiteraard wel de meeste zon tegen! Lamellen helpen ook de kamer te verduisteren. 

Zonnescherm

Een zonnescherm bevestig je buitenshuis, boven een raam. Met een zonnescherm creëer je niet alleen schaduw op je terras, maar voorkom je ook dat de zon vol naar binnen schijnt en daardoor de temperatuur in huis verhoogd. 

Parasol 

Een parasol gebruik je vaak op het strand of bij de tafel op je terras, maar je kan de parasol ook zo positioneren dat de parasol het directe zonlicht bij je raam weert. Bij hevige wind is deze methode wel minder aan te raden, omdat de kans bestaat dat de parasol wegwaait.