Haarlem is een populaire stad om te wonen, veel Amsterdammers verhuizen daar bijvoorbeeld heen. Kindvriendelijke wijken met speeltuinen, scholen en genoeg leef- en speelruimte zijn hier ook te vinden.

De Bomenbuurt

In Haarlem-Noord ligt de populaire Bomenbuurt. De Bomenbuurt behoort tot de top 2 van mooiste buurten van Haarlem-Noord. Er zijn veel eengezinswoningen te vinden die nog voor de oorlog zijn gebouwd. Er zijn veel jonge stellen en gezinnen te vinden die uit Amsterdam komen. De wijk is ruimtelijk opgezet met royale statige huizen en brede lanen. Voor de kinderen zijn er genoeg speeltuintjes te vinden. Vanaf deze wijk is het centrum en het strand makkelijk bereikbaar.

Kleverparkbuurt

De Kleverparkbuurt ligt vlak naast het centrum, met de fiets ben je binnen 5 minuten op de Grote Markt. Het treinstation is zelfs lopend goed te bereiken. In deze buurt zijn veel jaren 30 woningen te vinden. Ook zijn er een aantal leuke winkeltjes te vinden. Deze wijk heeft veel parkjes en vijvers. Om in deze wijk te wonen moet je wel veel te besteden hebben, deze behoort tot een van de duurdere wijken van Haarlem.

Planetenwijk

Ook in Haarlem-Noord gelegen is de Planetenwijk. In deze wijk zijn er meerdere scholen te vinden, zowel een basis-, als een middelbare school. Daarnaast kan je in deze wijk ook een aantal parkjes vinden. In deze wijk staan voornamelijk eengezinswoningen van de jaren 20- 30.

Leidsevaartbuurt

De Leidsevaartbuurt ligt in Haarlem-West, waar voldoende voetbalclubs, speeltuinen en winkels te vinden zijn. Ook als je woont in deze buurt ben je snel in het centrum, maar ook zo op het strand.

Zet een aankoopmakelaar in

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een huis in Haarlem? Neem contact op met makelaar Haarlem. De makelaars van Van der Linden kunnen je meer vertellen over de buurten en de huizen in Haarlem.