Nederland is een relatief klein land. Zeker wanneer we kijken naar het aantal oppervlak en dit vergelijken met het gemiddelde van andere Europese landen. Desalniettemin heeft Nederland een enorme bevolkingsdichtheid. Het gebied bestaande uit Nederland, het Ruhrgebied en Vlaanderen behoort tot een van de meest dichtbevolkte gebieden van Europa. Dit betekent nog niet dat het in heel Nederland een kwestie is van hutjemutje op elkaar wonen. Er zijn genoeg plekken en gemeenten in Nederland waar je kunt genieten van voldoende ruimte en toch dichtbij de stad kunt zijn.

1. Almere

Almere is een grote stad die (nog steeds) een enorme groeispurt maakt. Het heeft op dit moment maar liefst circa 210.000 inwoners en de prognose is dat de stad verder zal gaan groeien naar ongeveer 270.000 in het jaar 2040. De stad is ontworpen op een manier waarbij veel rekening is gehouden met groenvoorzieningen en voldoende ruimte.

2. Leeuwarden

Leeuwarden is een afgelegen maar toch grote stad. Er wonen in Leeuwarden ook veel studenten die na de middelbare school in een dorp of stad in de regio op zoek gaan naar een nieuwe stap in hun ontwikkeling. Leeuwarden biedt daarin de meeste keuze. Studenten die klaar zijn met hun studie, kunnen niet langer op de campus wonen en zullen dus een makelaar in de arm moeten nemen als ze nog steeds in Leeuwarden willen blijven wonen.

3. Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren is een gemeente die ontstaan is door de samenvoeging van Naarden, Bussum en Muiden. Zowel Naarden als Muiden zijn mooie historische steden binnen de gemeente Gooise Meren. De steden worden kenmerkt door hun eeuwenoude vesting en slot, verdedigingslinie, pittoreske stadskern en prachtige originele panden.

4. Groot Waterland

Of je nu vliegt, waggelt of zwemt, Groot Waterland is meer dan enkel voor eenden. Het Noord-Hollandse gebied heeft, zoals de naam al zegt, voldoende waterrijke landschappen waar je kunt genieten van rust en natuur. Je zit ondanks de rust toch verrassend snel in Amsterdam!