De meeste van ons kennen palmbomen van tropische foto’s of shots van films uit tropische landen. Vaak zijn deze palmbomen dan ook meters hoog en hebben veel zonlicht nodig om te overleven. Hou je erg van palmbomen en zou je deze soort ook in je tuin in Nederland willen hebben? Dat kan! Oké, onze palmen worden geen meters hoog, maar groeien tot een perfecte hoogte voor in onze tuintjes. Lees verder over verschillende typen palmbomen die geschikt zijn voor in de Nederlandse tuinen.   

De Chinese Waaierpalm

De Chinese Waaierpalm is een populaire winterharde palmboom, die ook wel de Trachycarpus Fortunei wordt genoemd. Mocht het ooit rond de -16 graden Celsius worden in Nederland, overleefd deze rakker het nog! De Chinese Waaierpalm zijn verkrijgbaar in verschillende maten en overleven het in zowel een plantenbak als in de grond. Deze boom staat het liefst in de volle zon of half in de schaduw. De palm groeit ongeveer 20 – 30 centimeter per jaar. Door de boom jaarlijks te voeden met mest, stimuleer je de groei. 

De Wagnerpalm

Ook de Wagnerpalm is een winterharde palmboom en zeer geschikt voor in het Nederlandse klimaat. De originele naam is Trachycarpus Wagnerianus. De bladen van de wagnerpalm zijn kleiner, sterker en donkerder dan die van de Chinese Waaierpalm. Deze palm krijgt een lange rechte stam, met alleen aan de bovenkant de bladeren. Deze palm houdt ook van de zon, maar kan ook in de schaduw staan. Deze boom is zelfs geschikt voor binnen. Hij kan tot wel 12 meter hoog worden. 

De Mexicaanse waaierpalm 

De Mexicaanse waaierpalm zie je ook vaak in de Nederlandse tuinen staan. Deze palm heet ook wel de Washingtonia robusta en komt oorspronkelijk uit Noord-Mexico. In tegenstelling tot de Wagnerpalm kan deze palm onder de ideale omstandigheden een hoogte bereiken van wel 25-30 meter. Meestal halen ze deze afmetingen in Nederland meestal niet. Deze palmboom staat het liefst in de volle zon en is niet geschikt als kamerplant. In de winter is deze palm kortstondig bestand tegen temperaturen van rond de -4/-5 graden Celsius.