3 Tuinideeën voor een landelijke tuin

Geplaatst op

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de inrichting van je tuin. Je kun ervoor kiezen om een groot deel van je tuin om te bouwen tot een serre zodat je meer woning en wat minder tuin hebt. Je kunt er ook voor kiezen om juist van je tuin een werkelijke tuin te maken, compleet met een fontein, tuinhuis, bloemen, planten, terras, pergola en koffiecorner. Desalniettemin kiezen nog steeds veel mensen voor een ander type tuin: de landelijke tuin. Een landelijke tuin kun je in principe met een paar eenvoudige accenten al realiseren! In deze blog geven we je 3 ideeën voor hoe je met een paar simpele artikelen, je tuin een veel meer landelijke uitstraling en sfeer kunt meegeven.

1. Werkgereedschap

Het kenmerk van een landelijke tuin is natuurlijk dat er op het land gewerkt wordt. Een mooie opgeruimde tuin ziet er voor een landelijke stijl vaak nét wat te verzorgd en gelikt uit. Je kunt dit eenvoudig oplossen door hier en daar wat werkgereedschap in het zicht te houden. Denk aan een hark, schep of schoffel. Als je wat meer ruimte hebt kun je eventueel ook een wat verouderde kruiwagen op een leuke plek parkeren.

2. Bollenkisten

Bollenkisten worden nog steeds volop gebruikt bij het transporteren van bloembollen. Bij de wat grotere industrieën worden ze maar liefst met honderden per keer op een vrachtwagen gehesen en vervoerd. Voor een landelijke tuin kiest men eerder voor de uitstraling die hoort bij “de kleine boer” en zal men dus hier en daar wat bollenkisten hebben liggen!

3. Verzorgd maar rommelig

Ten slotte blijft het erg belangrijk dat je wil dat er een duidelijke uitstraling wordt meegegeven aan je tuin die aangeeft: “in deze tuin wordt dagelijks gewerkt”. Dit betekent dus dat het niet helemaal gaat werken om die uitstraling mee te geven wanneer je tuin er helemaal afgewerkt uit ziet en er nooit ook maar iets op aan te merken valt. Houd dus altijd de tuin wél verzorgd, maar zorg ervoor dat het hier en daar toch een klein beetje wat rommeliger is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden