Nieuwste technologieën

Steeds meer werkplekken bieden de mogelijkheid om op elk tijdstip van de dag te werken. We leven in een continu veranderende wereld en we stellen ook steeds hogere eisen aan technologie. Doet de WIFI het even niet? ERROR! We willen zo snel en effectief mogelijk kunnen werken. Hierbij kan je denken aan draadloze opladers, sensor technologie, data sharing en conference calls. Deze technologieën moeten ons ondersteunen zodat het werken ons steeds gemakkelijker af gaat.

Informeel en sociaal contact

We willen niet om 08:00 uur binnen komen op het werk, 8 uur formeel werken en vervolgens onze werkplek weer verlaten. Nee, er moet ruimte zijn voor informeel en sociaal contact. Een tennistafel of Playstation op kantoor? Een loungeruimte? Een echte koffietent? Hangmatten om in te chillen? Een kantoortuin? Het is allemaal mogelijk en we zien het tegenwoordig steeds vaker! Je kan het zo gek niet bedenken.

Wellicht denk je nu als leidinggevende: ‘Wat heeft dat nou met werken te maken? Het antwoord is: meer dan je denkt! Mensen komen in contact met elkaar in zo’n ruimte, praten automatisch over situaties op het werk en komen samen tot oplossingen en ideeën. Alleen zwijgend achter de computer zitten en naar huis gaan, daar wordt niemand vrolijk van. Onderling vertrouwen groeit als je samenwerkt. Richt daarom gezellige ruimtes in waar collega’s met elkaar kunnen overleggen en ze de ruimte kunnen kiezen die op dat moment bij ze past. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het inrichten van ruimten om het creatieve brein te stimuleren, of juist een ruimte waar men rustig kan overleggen en brainstormen.

Ergonomisch comfort

Veel mensen werken 40 uur per week. Met een kantoorbaan zal je deze uren vaak doorbrengen achter je bureau, zittend op een bureaustoel. Je lichaam krijgt heel wat te verduren als je enkele uren achter elkaar in dezelfde houding blijft zitten. Helemaal, als het geen goede houding is. Ergonomische kantoormeubelen zijn dan bij uitstek geschikt. Let er bij je kantoorinrichting op, dat er min mogelijk lichamelijke klachten kunnen ontstaan op de werkvloer. Het welzijn van de werknemers is erg belangrijk voor een goed functioneren. Zo wordt ziekteverzuim verminderd en de productiviteit verhoogd.