Een garagevloercoating is een van de beste investeringen die je kunt doen als je op zoek bent naar  verandering van zowel de functie als de stijl van je garage. Helaas zijn er veel misverstanden over de voordelen van het installeren van een vloercoating in huis en over hoe je de beste keuze maakt. Wat zijn de belangrijkste overwegingen die huiseigenaren moeten maken voordat ze een definitieve beslissing nemen?

 

De voordelen van vloercoating

Skeptici hebben de mythe verspreid dat een garagevloercoating slechts een mooie term is voor “verf”. Terwijl je epoxy vloercoating als verf zal oogt, is deze onmeetbaar sterker. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van een zware betoncoating:

  • Het eindproduct is een duurzame film samengesteld uit epoxyharsen en speciale harders
  • Maakt scheuren, hobbels en spanen op de betonvloer glad
  • Grip-vriendelijke afwerking verhoogt de veiligheid
  • Ondoordringbare barrière voorkomt dat chemicaliën, vuil en puin door scheuren in het beton sijpelen
  • Gepolijste afwerking ziet er geweldig uit en is gemakkelijk te onderhouden
  • Het uiteindelijke ontwerp kan worden aangepast aan je voorkeuren

 

Doe-het-zelf of een bedrijf inhuren?

Er een grote keuze aan doe-het-zelf betoncoating kits. Veel huiseigenaren zien ze als een kostenbesparend alternatief voor het laten leggen van een vloer. Echter, als je eenmaal rekening houdt met duurzaamheid, tijd en materiaalkosten, is het inhuren van professionals de beste manier om aan de slag te gaan. Gecertificeerde installateurs weten precies hoe ze je nieuwe vloer moeten voorbereiden om maximale duurzaamheid te garanderen.

Dat heeft te maken met de voorbereiding bij het leggen van de betonvloer. Het is belangrijk dat losse cementpasta, oppervlakteverontreinigingen en oneffenheden worden verwijderd voordat het oppervlak wordt opgeruwd om de hechting van de vloercoating te verbeteren. Vervolgens bedekt de vakman de vloer met een perfecte gelijkmatigheid die zich uitstrekt tot aan de muren om ervoor te zorgen dat het reinigen een fluitje van een cent is.

Wil je meer weten over het aanbrengen van een garagevloercoating in je huis? Bij Epoxywinkel vind je diverse soorten vloercoating. Ook is het mogelijk een vakman in te huren om de vloer te komen leggen.