Of je nu je meubels al enige tijd hebt, of dat je van nature erg zuinig op je spullen bent; je wil het liefst dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je meubels. Toch zijn er in en rondom het huis verschillende manieren waarop je meubels beschadigd kunnen raken. De ene reden voor een beschadiging is makkelijker te voorkomen dan de andere. In deze blog willen we je daarom graag wijzen op de hoe je mogelijke beschadigingen aan je woning kunt voorkomen wanneer ze uit een minder voor de hand liggende hoek komen.

Waterschade

Je hoopt het natuurlijk niet en je hebt je er goed voor verzekerd: waterschade. Iedere huiseigenaar en huurder doet er goed aan om een opstalverzekering af te sluiten die tevens waterschade dekt. Een lekkage is namelijk iets wat niet per se heel vaak voorkomt, maar wel erg grote gevolgen kan hebben. Je vindt in Nederland gelukkig eenvoudig een loodgieter die snel voor je deur zal staan. Toch zal er dan al schade kunnen hebben opgetreden aan je eettafel, stoelen, bank, etc.

Gebruikssporen

Of je meubels nu goed onderhoudt of niet, vroeg of laat zul je toch zogenaamde gebruikssporen aantreffen. Dit is heel normaal. Zeker meubelen zoals bijzettafels, eettafels en bijvoorbeeld tv-meubels, zullen na verloop van tijd kleine krasjes opbouwen. Hoe langer je in het bezit bent van de meubel, hoe meer van deze kleine krasjes er zullen gaan ontstaan. Na verloop van tijd zal dit steeds zichtbaarder worden. De beste manier om dit tegen te kunnen gaan is door gebruik te maken van afdekkingen zoals een tafelkleed of door een sterke coating te laten plaatsen. 

Verkleuringen

En kunnen ook diverse soorten beschadigingen optreden wanneer een meubelstuk regelmatig gedeeltelijk in direct zonlicht staat. Zeker als het gaat om houten tafels en meubelen, zul je na verloop van tijd zien dat de UV-straling van het zonlicht een effect zal hebben op het uiterlijk van de meubel. Het is daarom belangrijk om de meubels regelmatig te onderhouden en, indien ze zijn gemaakt van houten materialen, ze regelmatig in de olie te zetten.